Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά του Α.Μεϊκόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) υπομνήματος δημ. αστυνομικών του Βόλου για την αργοπορία στη διαδικασία επανατοποθέτησης

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Αργοπορία στην εξέλιξη του προγράμματος κινητικότητας και επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει ως αναφορά, το από 15 Ιανουαρίου 2014 υπόμνημα των Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Βόλου της ΠΕ Μαγνησίας.


Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής στις δημοτικές υπηρεσίες καθυστερούν πολύ οι διαδικασίες εξέλιξης του προγράμματος κινητικότητας και δεν περνούν σε φάση ολοκλήρωσης. Επίσης είναι ενδεχόμενο να καθυστερήσει και η αξιολόγησή τους από τις ειδικές διαδικασίες για την μετακίνησή τους στην Ελληνική Αστυνομία. Γεγονότα που πέρα από την ανασφάλεια προκαλούν και οικονομικά προβλήματα στις οικογένειές τους, λόγω των μειωμένων αποδοχών τους.

Επειδή η επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Μαϊου 2014 για αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές είναι δυνατόν να δημιουργήσει περαιτέρω καθυστέρηση στο πρόγραμμα κινητικότητας, απευθύνουν ερωτήσεις προς τον κ. Υπουργό προσπαθώντας να ωθήσουν στην έγκαιρη ολοκλήρωση των όλων διαδικασιών .

Επισυνάπτεται η επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 16/01/2014

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος



 Υπόμνημα Δημοτικών Αστυνομικών Δήμου Βόλου Νομού
Μαγνησίας

Βόλος, 15 Ιανουαρίου 2014

Προς
τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κύριε Υπουργέ,

Όπως σαφώς γνωρίζετε, το πρόγραμμα κινητικότητας και επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το ΥΔΜΗΔ, προβλέπονται στη διαδικασία της κινητικότητας, κάποια συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένες προθεσμίες για την ολοκλήρωσή τους, που όμως, απ' ότι φαίνεται, δεν είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές.

Για παράδειγμα, ο Δήμος Αθηναίων έχει κολλήσει στο στάδιο ελέγχου των φακέλων και αποτίμησης των προσόντων και ενώ αυτό, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί σε 15 μέρες, με καταληκτική ημερομηνία την 27η Δεκεμβρίου 2013, ήδη μέχρι σήμερα 15/01/2014, ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει ολοκληρώσει ούτε τον έλεγχο των φακέλων ούτε το πέρασμα των στοιχείων στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ, κρατώντας δέσμιες όχι μόνο τις 850 οικογένειες των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που εργαζόντουσαν στον εν λόγω Δήμο, αλλά και τους 3.044 συνολικά Δημοτικούς Αστυνομικούς, οι οποίοι περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στον συγκεκριμένο δήμο για να περάσει το πρόγραμμα κινητικότητας στην επόμενη φάση του.

Στα προαναφερθέντα θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το ενδεχόμενο επιπλέον καθυστερήσεων, αφενός από τις ειδικές διαδικασίες που απαιτούνται για να γίνουν οι μετακινήσεις μας στην ΕΛ.ΑΣ και αφετέρου από τις πιθανές ενστάσεις στους προσωρινούς και τελικούς πίνακες που θα εκδοθούν.

Σας επισημαίνουμε ότι, ήδη συντρέχουν κοινωνικοί λόγοι, καθώς όλοι εμείς λαμβάνουμε μειωμένες αποδοχές και μια πιθανή καθυστέρηση από τις πιο πάνω αιτίες, θα μπορούσε να προκαλέσει κόλλημα στην επανατοποθέτησή μας στις νέες θέσεις εργασίας, λόγω των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και της απαγόρευσης των προσλήψεων εξαιτίας αυτών. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:
1)   Τι θα συμβεί αν καθυστερήσουν και άλλο οι διαδικασίες και οι σε διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν έχουν τοποθετηθεί στις νέες θέσεις τους, μέχρι την περίοδο απαγόρευσης προσλήψεων, λόγω των εκλογών είτε μέχρι την παρέλευση του δμήνου και μάλιστα χωρίς δική τους υπαιτιότητα;
Πως προτίθεται να επισπεύσει το Υπουργείο τις διαδικασίες;
2)    Προτίθεται ο κ. Υπουργός να βγάλει κάποια διάταξη εξαίρεσης της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους συγκεκριμένους σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους, μιας και αφορά διαδικασία, που εποπτεύεται από Ανεξάρτητη Συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή (ΑΣΕΠ), έχει προκηρυχθεί μήνες νωρίτερα των εκλογών και αφορά και σώματα ασφαλείας και φρουρούς φυλακών, που συνήθως εξαιρούνται της διαδικασίας παγώματος προσλήψεων λόγων εκλογών.

ΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου