Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Στα κάγκελα» ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη σύλληψη συνδικαλιστή χθες στα Προπύλαια - Τραυματισμός του δημ. συμβούλου Π. Κωνσταντίνου στη συγκέντρωση συμπαράστασης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την αναίτια, όπως τη χαρακτηρίζει, σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Προπύλαια χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, με τη δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση» και «αντίσταση κατά της Αρχής».

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


     Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα Προπύλαια χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, με τη δικαιολογία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση» και «αντίσταση κατά της Αρχής».

    Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. καταγγέλλει επίσης  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για χθες Τετάρτη (8-1-2014) οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας.

   Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας, να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.

   Καλούμε στη Συγκέντρωση Συμπαράστασης σήμερα  Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων- κτίριο 16).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καταγγέλλει  την αναίτια σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε σε  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής(!).  Με τις δύο αυτές  χουντικής έμπνευσης κατηγορίες  παραπέμπεται  στο αυτόφωρο και δικάζεται, σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 και ώρα  12.00 το μεσημέρι (κτίριο 16  της πρώην Σχολής Ευελπίδων).

Η κυβέρνηση καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραβαίνει  στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί τη σύλληψή του πολιτική  δίωξη  και καλεί τους εργαζόμενους να είναι σήμερα, Πέμπτη,  9 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ., στο δικαστήριο, για να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο μας και να απαιτήσουμε την  άμεση ελευθέρωσή του και το σταμάτημα της δίωξης του. 

Παράλληλα κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.




ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής
www.sekonline.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αθήνα, 9 Γενάρη 2014
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 524 1001
e-mail: ergatiki@otenet.gr


Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλους της ΚΕ του ΣΕΚ, από αστυνομικούς στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και βρισκόταν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της ΕΕ.

Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στις μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενάντια στην Αριστερά που το στηρίζει.

Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε από τους φίλους της Χρυσής Αυγής που δρουν στις γραμμές της Αστυνομίας.

Οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πνέει τα λοίσθια δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: