Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερώτηση Χρυσοβελώνη στη Βουλή: Δεν επηρρεάζεται η διαδικασία κινητικότητας από τις Δημοτικές & Περιφεριακές εκλογές

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ για την Ερώτηση της βουλευτή Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Ανεξάρτητοι Έλληνες) για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών εν όψει των επικείμενων εκλογών. Στην απάντηση του ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι η απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, και όχι για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Ελπίζουμε να είναι πράγματι όπως τα λέει ο Υπουργός, δυστυχώς εξακολουθούμε να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Περαιτέρω, η μη ανάληψης πρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση του θέματος μας αφήνει έωλους στο ενδεχόμενο και εθνικών εκλογών. Αναμένουμε και την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η απάντηση του Υπουργού έχει ως εξής: 

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2014
 Πρωτ.: ΤΚΕ/Φ.2/1691

Σε απάντηση της υπ'αριθμ. 5305/10.1.2014 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με θέμα: «Επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών», σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α79-8-2010), η απαγόρευση των προσλήψεων και των υπηρεσιακών μεταβολών για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς. Ως εκ τούτου, οι απαγορεύσεις των προσλήψεων και των υπηρεσιακών μεταβολών που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α'), δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημοσίου τομέα και συνακόλουθα για τους τεθέντες σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου τομέα.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Σχόλιο: Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη μπάζει από παντού. Πράγματι οι απαγορεύσεις δεν ισχύουν για υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αλλά οι δημοτικοί αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα δεν είναι  υπάλληλοι του Δημοσίου. Το «συνακόλουθα για τους τεθέντες σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς» δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς δεν άλλαξε η σχέση εργασίας τους με τη διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου