Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ανακαλούνται διορισμοί δημοτικών αστυνομικών με πλαστά πιστοποιητικά – τους ζητάνε πίσω χρήματα

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά και αυτό αποδεικνύεται στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη ελέγχου βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση. Ηδη ζητήθηκε από δημοτικό αστυνομικό του Δήμου Πατρέων να πληρώσει το ποσό των 150.000 ευρώ επειδή διαπιστώθηκε ότι προσλήφθηκε πριν από δέκα χρόνια με πλαστό πτυχίο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest. Οι επιπτώσεις είναι βαριές: Ανακαλείται ο διορισμός του και πρέπει να επιστρέψει όλους τους μισθούς του, τα δώρα και τα επιδόματα που έχει λάβει από την ώρα που προσελήφθη έως σήμερα, ποσό που όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχεί σε πάνω από 150.000 ευρώ.

Αλλωστε, στην ιστοσελίδα http://dimastin.blogspot.gr, την οποία διαχειρίζονται δημοτικοί αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα, αναφέρεται ότι έχει ανακληθεί ήδη ο διορισμός για οκτώ πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν προσκομίσει για την πρόσληψή τους πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Πρόκειται για τρεις δημοτικούς αστυνομικούς στο Δήμο Αθηναίων, τρεις στο Δήμο Ασπροπύργου, έναν στο Δήμο Δάφνης και έναν στο Δήμο Παλλήνης. Όπως σημειώνεται στην περίληψη της κάθε ανάκλησης (ΦΕΚ), αυτή πραγματοποιείται «διότι εν γνώσει του συνέβαλε στη σχετική διαδικασία πρόσληψης, εφόσον γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν κατείχε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και ως εκ τούτου αίρεται ο χρονικός περιορισμός της ανάκλησης της διοικητικής πράξης, αφού η έκδοσή της προκλήθηκε από απατηλή ενέργεια του ιδίου και ανακαλείται οποτεδήποτε».

Επισημαίνουμε -αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση- για πολλοστή φορά ότι στη διαδικασία πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών δεν υπάρχει εποπτεία από το ΑΣΕΠ και αυτό ισχύει και για τις προκηρύξεις του 2009 (σειρά 2010 δηλαδή), καθώς το ΑΣΕΠ ούτε έδωσε έγκριση για την προκήρυξη, ούτε συμμετείχε μέλος του στη διαδικασία, ούτε έκανε δειγματοληπτικό έλεγχο στα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί. Η μόνη εμπλοκή του ΑΣΕΠ ήταν η εξέταση των ενστάσεων για έναν και μόνο πίνακα από το σύνολο της διαδικασίας, και αυτός ο έλεγχος αφορούσε αποκλειστικά στα ελάχιστα άτομα που προσέφυγαν. Βέβαια πολλοί συνάδελφοι της σειράς του 2010 διατυμπανίζουν ότι προσλήφθηκαν πιο αξιοκρατικά από τους υπόλοιπους, και μάλιστα κάποιοι θα κάνουν παρέμβαση και στη δίκη για τη μοριοδότηση, αν και η προσφυγή δεν στρέφεται κατά συναδέλφων, αλλά εναντίον του Υπουργού. Η ενέργεια αυτή -που δεν είναι μεμονωμένη- έχει τη σημασία της, και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

Και συνεχίζει το κείμενο: Δεν πρόκειται για τις μόνες ανακλήσεις διορισμών που έχουν γίνει, τυχαία πέσαμε πάνω σε αυτό το ΦΕΚ που παρουσιάζουμε. Θα ακολουθήσουν σύντομα και νέες ανακλήσεις διορισμών, κάποιες με εκπλήξεις. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί πριν την έκδοση των προσωρινών πινάκων της Ανακοίνωσης 5/2013.

Δείτε το ΦΕΚ


Σχόλιο: Πρόκειται για το άρθρο στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. που αναδημοσίευσε το dimastin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου