Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σημαντική διευκρίνηση για την προσκόμιση πληρεξουσίων για τις αιτήσεις ακυρώσεως που θα εκδικαστούν από το ΣτΕ στις 7 Φλεβάρη

Επειδή έχει δημιουργηθεί σύγχυση ως προς την προσκόμιση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου για όσους συμμετέχουν στην πρότυπη δίκη για τη διαθεσιμότητα, ή στην αίτηση ακύρωσης της μοριοδότησης /οκταετίας, θα πρέπει να γίνει η εξής διευκρίνηση:


Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο οφείλουν να προσκομίσουν μόνο όσοι δεν πρόκειται να παραστούν δια της φυσικής τους παρουσίας κατά την εκδίκαση των υποθέσεων ενώπιον του ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου. Όσοι πρόκειται να είναι παρόντες δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν τίποτα, θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Όσοι δεν μπορούν να παραστούν, και προς μείωση του κόστους (το οποίο είναι πάνω-κάτω το ίδιο για όλους τους συμβολαιογράφους και εξαρτάται από τα φύλλα που συμπληρώνονται), μπορούν να προσκομίσουν στον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί ομαδικά πληρεξούσια και να συμπιέσουν το κόστος κάτω από 10 € για τον καθένα. (Οι ομάδες αυτές δεν είναι απαραίτητο να είναι ιδιαίτερα πολυμελείς, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των φύλλων που απαιτούνται και έρχεται οικονομικά μία η άλλη).

 

Υπόψη ότι: Στην πρότυπη δίκη η αίτηση ακύρωσης είναι διαφορετική ανά δήμο, κατά συνέπεια στο ίδιο συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο μπορούν να είναι μόνο υπάλληλοι του ίδιου δήμου.

 

Στην αίτηση ακύρωσης κατά της μοριοδότησης ή/και της οκταετίας, δεν υφίσταται ο παραπάνω περιορισμός, δηλαδή οποιοσδήποτε από τους 407 προσφεύγοντες μπορεί να συμμετέχει με το ίδιο πληρεξούσιο.

 

Επίσης, αν κάποιοι συμμετέχουν και στην πρότυπη δίκη για τη διαθεσιμότητα, και στην αίτηση ακύρωσης της μοριοδότησης/οκταετίας, μπορούν να φέρουν ένα πληρεξούσιο και για τις δύο υποθέσεις, ενοποιώντας το σχετικό κείμενο που προτείνει ο Δρ Απόστολος Παπακωνσταντίνου.

 

Γ.Κ.


Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου