Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σε 15 ημέρες θα υποβληθούν σε ψυχολογικές & υγειονομικές εξετάσεις από την ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη οι 2.613 δημοτικοί αστυνομικοί

Αναδημοσιεύουμε με επιφύλαξη:


Προχωρούν οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκδηλώσει 2.613 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί...

Ο αλφαβητικός πίνακας και οι πίνακες ανά φορέα προέλευσης των 2.613 δημοτικών αστυνομικών που είναι υποψήφιοι προς μετάταξη απεστάλησαν από το ΑΣΕΠ στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών (με βάση την υπ' αριθμ. 5/2013 ανακοίνωση), οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους διαβιβασθέντες πίνακες θα κληθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας να προσέλθουν, εντός προθεσμίας που θα ορισθεί, προκειμένου να εξετασθούν από τις Επιτροπές στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της επόμενης εβδομάδας η Ελληνική Αστυνομία θα καλέσει τους 2613 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς μέσω της ιστοσελίδας της ( www.astynomia.gr ) να προσέλθουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου  και θα υποβληθούν σε υγειονομικές και ψυχολογικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες και αλφαβητικά , και με βάση αυτό το διαχωρισμό θα πρέπει να προσέλθουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να εξεταστούν από τις αρμόδιες επιτροπές. Οι εξετάσεις για κάθε υποψήφιο θα διαρκέσουν 3 ημέρες ενώ η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και για τους 2613 υποψήφιους εντός 15 ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ αλφαβητικός πίνακας των υπαλλήλων με τη σχετική ένδειξη της καταλληλότητας ή μη στις διαδικασίες. Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα προβεί στην κατάρτιση των πινάκων κατάταξης και διαθεσης υπαλλήλων, τους οποίους και θα διαβιβάσει στα οικεία τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.gr/

11 σχόλια:

  1. από πού προκύπτει οτι ολοι θα δωσουν ψυχοτεχνικα?εχει αλλαξει η αρχικη εγκυκλιο του υπουργειου (που καθοριζε ποιοι θα δωσουν ψυχοτεχνικα) και δεν το ξέρουμε?εχετε καποια περισσοτερη ενημερωση απο εμας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση συνάδελφε, οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. φεύγουν με το σταγονόμετρο.
    Η εγκύκλιος που υπογράφεται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιβαίνει ευθέως στην ΚΥΑ για την ΕΛ.ΑΣ. Καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για την Ελληνική Αστυνομία είναι ο κ. Δένδιας, και δεν τον δεσμεύει τι έχει υπογράψει ο κ. Μητσοτάκης, οι παρασπονδίες του οποίου σε αυτή την εγκύκλιο είναι πολλές.
    Υπομονή, σε πολύ λίγες ημέρες θα ξέρουμε αν θα περάσουμε ψυχοτεχνικά όλοι ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, η εγκύκλιος ΔΕΝ αντιβαίνει την ΚΥΑ. Η ΚΥΑ ορίζει ότι όλοι πρέπει να περάσουν ψυχοτεχνικές εξετάσεις και η εγκύκλιος απλά διευκρινίζει ότι όσοι έχουν ήδη περάσει, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ και θα υποβάλλουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

      "Επισημαίνεται ότι η ως άνω διαδικασία είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ για τους
      υποψηφίους οι οποίοι κατά το διορισμό τους στη Δημοτική Αστυνομία δεν είχαν
      υποβληθεί σε αντίστοιχη με την ανωτέρω εξέταση σωματικών, ψυχικών και
      διανοητικών προσόντων. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος κατά το διορισμό του
      στη Δημοτική Αστυνομία είχε κριθεί ικανός στις ανωτέρω προβλεπόμενες
      ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις το δηλώνει υποβάλλοντας σχετική Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση
      Διοικητικού/Προσωπικού του φορέα Υποδοχής επαληθεύει την ορθότητα και την
      ακρίβεια των στοιχείων βάσει του προσωπικού μητρώου του υπαλλήλου."

      Διαγραφή
    2. Απλά: Η ΚΥΑ ορίζει ότι το προσωπικό του άρθρου 81 του ν.4172 που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα πρέπει να περάσει ψυχοτεχνικά και υγειονομικά, χωρίς να προβλέπει κάποια εξαίρεση. Η εξαίρεση προκύπτει από την εγκύκλιο αρχικά, και από την χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου διευκρίνηση στη συνέχεια, που εξαιρεί αυτούς που έχουν ήδη περάσει, χωρίς να γνωρίζουμε αν έχει συναινέσει το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή όχι. Αν βούληση του νομοθέτη ήταν να εξαιρεθούν, τι πιο εύκολο να αναφερόταν στην ΚΥΑ; Γνώριζαν πολύ καλά τι διαδικασία πρόσληψης, και δεν περιμένουν τον Μητσοτάκη να το επισημάνει.

      Διαγραφή
  3. Γιατί δεν το λές ξεκάθαρα...."Θέλω να μπω στην ΕΛΑΣ και να κάθομαι..."
    Ας ελπίσουμε να μην τα διαβάζει κανείς άλλος αυτά εκτός απο εμάς γιατι θα μας γράψουν οι εφημερίδες και στο τέλος βλέπω να μας διώχνουν πριν καν μπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογικα,η διευκρινιστικη εγκυκλιος,οταν εκδοθηκε θα ηταν και σε γνωση του υπ.δημοσιας ταξης,το οποιο λογικα θα συμφωνησε πριν την εκδοση της.Ετσι πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή στο παρελθόν έχει τύχει να δώσω για λιμενικό (άσχετο ίσως)
    θυμάμαι ότι εξεταστήκαμε στην όραση, σωματικά χωρίς ρούχα
    και μας είχαν πάρει αίμα και ούρα ενόπιων όλων των υποψηφίων μέσα σε μία μέρα.....κάτι το οποίο δεν κάναμε στην δημοτική αστυνομία....Μήπως προβλέπεται να γίνουν αυτά και να δωθεί, ας το πουμε κάποια συνέντευξη? Αυτά για όσους έχουν περάσει ήδη τα ψυχοτεχνικά να τονίσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μας πεις τώρα και τί προτείνεις για αυτούς που δεν έχουν περάσει ψυχοτεχνικά,για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφε pyrovolitis, είναι πολύ εμπρηστικό το σχόλιο σου για να ανέβει. Δεν έχει κανένα νόημα η δημιουργία προσωπικών αντιπαραθέσεων, και δεν δίνει και την καλύτερη εικόνα προς τα έξω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ", αυτό περί εμπρηστικών σχολίων ισχύει και για εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή