Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση στην Ερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την προβληματική εγκύκλιο για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Στην ιστοσελίδα της Βουλής ανέβηκε σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση η απάντηση στην Ερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εγκύκλιο περί κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών με την οποία διατύπωναν ενστάσεις για φωτογραφικές διατάξεις σε μοριοδότηση, άρση οκταετίας και απαλλαγή από ψυχοτεχνικά τεστ για συγκεκριμένους διορισθέντες, αλλά και για τον αριθμό και την κατανομή των θέσεων, τη μη πρόβλεψη ομοεδρικότητας, και την ενοποίηση θέσεων ΠΕ & ΤΕ, παρόλο που είναι διακριτές κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα. Θυμηθείτε την Ερώτηση εδώ.

Η απάντηση, αν και ανέβηκε μόλις σήμερα, φέρει ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2013. Όποιος νόμιζε ότι θα υπήρχε ουσιαστική απάντηση, πλανάται. Η απάντηση είναι ακριβώς η ίδια που έχει δώσει «καρμπόν» το Υπουργείο σε άλλες 11 Ερωτήσεις και Αναφορές, οι οποίες ήταν εν πολλοίς άσχετες μεταξύ τους (διαβάστε σχετικά εδώ). Πέρα από τα ήδη γνωστά, η Ερώτηση θίγει και το θέμα της ενοποίησης των θέσεων ΠΕ & ΤΕ (με ότι αυτό συνεπάγεται), με την απάντηση του Υπουργείου όχι μόνο ασαφή, αλλά και επιδεχούμενης πολλαπλών ερμηνειών. Βέβαια το πιθανότερο είναι να έγραψαν κάτι απλά για να γράψουν, αφού ήταν ανήμποροι να δικαιολογήσουν την ενοποίηση αυτή. Επίσης το Υπουργείο αποσιωπά τελείως το σκέλος περί εξαίρεσης για τους διορισθέντες των τελευταίων ετών από τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες, υποκαθιστώντας μέσω εγκυκλίου (και αδειάζοντας τον καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης) την ΚΥΑ 6000/2/234−γ΄ (ΦΕΚ Β' 2631/2013) «Προσόντα, προϋποθέσεις και διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία», που ορίζει ότι όλοι οι υπό μεταφορά υπάλληλοι θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε θεατές στην παράσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του για την κινητικότητα-παρωδία των δημοτικών αστυνομικών.

Διαβάστε την απάντηση του ΥΔιΜΗΔ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου