Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Αποκλεισμός του μεγαλύτερου συλλόγου δημοτικών αστυνομικών από την εκπομπή «Στον Ενικό»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκπομπής «Στον Ενικό»: 
Σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου (23:30) ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, "στον ενικό" & στο Star. Τι θα γίνει με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις,  την κινητικότητα, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα και τα ανοιχτά θέματα του υπουργείου του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στα ερωτήματα των πολιτών.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ενημερώνει ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, του μεγαλύτερου σωματείου δημοτικών αστυνομικών στην Ελλάδα που αριθμεί 1000 μέλη, δηλαδή σχεδόν το 1/3 του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών, αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή τους στην εκπομπή.

Οι αναφορές που έχουμε για εκπροσώπηση των δημοτικών αστυνομικών από μέλος συλλόγου-φάντασμα, που εκπροσωπεί μια χούφτα μέλη, γνωστό μόνο για παρασκηνιακές δράσεις, δεν επαληθεύονται τελικά.

Στην εκπομπή εκλήθη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Τσούνη, ο οποίος στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα του δοθεί ο λόγος θα πρέπει να μιλήσει για τρία διαφορετικά θέματα: δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες, και εθελοντική κινητικότητα.

Επίσης κάποιοι λίγοι συνάδελφοι που επιλέχθηκαν μετά από προσωπική μίνι-συνέντευξη.

Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η σημερινή εκπομπή είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια.


Διαβάστε επίσης σχετική ανακοίνωση της Αγωνιστικής Δράσης και Πρωτοβουλίας Εργαζομένων:

4 σχόλια:

  1. Ο υπουργος το ειπε ξεκαθαρα. πιστευεο πως εχει εξαντλησει το θεμα των εξηγησεων σχετικα με την καταφανως παρανομη εγκυκλιο του και περιμενει τυχον αποφασεις δικαστηριων. εμεις πως θα αποτρεψουμε την εφαρμογη της εγκυκλιου τωρα; γιατι αν περιμενουμε 1 χρονο τις δικαστικες αποφασεις καταστραφηκαν οι οικογενειες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου μην περιμένεις πολλά απο την δικαιοσύνη.Δεν είναι τυχαίο που ανάφερε τους διοικητικούς του πανεπιστημίου που δεν δικαιώθηκαν.Ήξερε απο την αρχή οτι η μοριοδότηση μπάζει γιαυτό και φρόντισε πρώτα να εξασφαλίσει οτι το Σ.Τ.Ε δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα και μετα έβγαλε την υπουργική απόφαση.Το ίδιο θα γίνει και στο δικαστήριο για την παράνομη κατάργηση της υπηρεσίας.Θα βγεί το Σ.Τ.Ε και θα ισχυριστεί οτι όντος καταστρατηγούνται κάποια δικαιώματα των πολιτών όμως προέχει το υπέρτατο αγαθό της σωτηρίας της χώρας και οτι είναι μνημονιακές υποχρεώσεις και εκεί θα τελειώσει το πανηγύρι.Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές και όλοι ξέρουμε το τέλος.

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΤΙ: Δεν εκδικάστηκε η αίτηση ακύρωσης των διοικητικών των ΑΕΙ για να χαθεί, μια από τις πολλές ανακρίβειες που είπε ο υπουργός. Αυτό που εκδικάστηκε είναι η αίτηση αναστολής, που απορρίφθηκε, κατά την προσφιλή συνήθεια του ΣτΕ να μην δίνει αναστολές σε κανονιστικές πράξεις. Είχαμε κάνει και σχετική ανάρτηση εδώ:
      Το σκεπτικό της απόφασης Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ΚΥΑ κατάργησης θέσεων διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ
      Με το βασικό σκεπτικό ότι το συμβούλιο αναστολών δεν μπορεί να αποφανθεί περί αντισυνταγματικότητας, αφού αυτό πρόκειται να γίνει από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

      Διαγραφή
  2. είναι απύθμενη η βλακεία του και το αναιδές θράσος του....(όπως και όλων των ομοίων του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή