Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοσέλιδο Εφημερίδας των Συντακτών: «Ρουσφέτια και για τις διαθεσιμότητες», για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Η κυβέρνηση επιβάλλει παρασκηνιακά αυξημένη μοριοδότηση σε ορισμένους - Μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών - 20 μόρια παραπάνω σε όσους μπήκαν τελευταίοι. 


 Στον αστερισμό της αναξιοκρατίας μπαίνουν οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Το θέμα αφορά 3.042 εργαζόμενους και δείχνει το βόλεμα «κυβερνητικών» παιδιών σε θέσεις «φιλέτα».

Με υπόγειες διεργασίες που οδηγούν στην απόλυση 184 και σε μετάταξη πολλούς άλλους, η κυβέρνηση δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την αξιοκρατία.

Με παρασκηνιακές διεργασίες, ο Κ. Μητσοτάκης δίνει αντισυνταγματικό προβάδισμα 20 μορίων σε όσους δημοτικούς αστυνομικούς μπήκαν στο σώμα το 2010 (με την προκήρυξη του 2009).

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσσου στη σελίδα 51 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Πηγή: http://www.efsyn.gr/?p=155648

Δημοτική αστυνομία: Καταγγελίες για ρουσφέτια στις διαθεσιμότητες


Παγίδες αναξιοκρατίας στη διαδικασία μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών καταγγέλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται η τακτοποίηση «ημετέρων» σε «θέσεις-φιλέτα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν προβάδισμα 20 μορίων όσοι μπήκαν στη δημοτική αστυνομία το 2010 στη βάση της προκήρυξης του 2009. 

Αυτό σημαίνει, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ότι ένας πτυχιούχος με βαθμό πτυχίου άριστα, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και διδακτορικό, και άριστη γνώση δύο ξένων γλωσσών, εφόσον μπήκε στη δημοτική αστυνομία με την προκήρυξη του 2008 θα έχει ίση μοριοδότηση με το συνάδλεφό του που ακολούθησε την επόμενη χρονιά και έχει απλώς ένα πτυχίο. Το θέμα, γράφει η εφημερίδα, αφορά 3.042 εργαζομένους, ενώ οι σχετικές διεργασίες γίνονται παρασκηνιακά και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται πρωτοσέλιδο καταγγελίες για αναξιοκρατία και ρουσφετολογικές πρακτικές στη διαδικασία των μετατάξεων και αυτό ανοίγει έναν νέο κύκλο συζήτησης που αφορά χιλιάδες υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υπαχθεί ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή πρόκειται να υπαχθούν.

2 σχόλια:

  1. Η λυσις ειναι : ΟΜΟΕΔΡΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ/νομού αυξημένη !προταξη για τα νησιά ! Οι τρίτεκνοι παραμένουν στους δήμους όπως οι πολύτεκνοι!
    Οι άνω των 50 ετών και οι ΥΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΉ ΕΞΈΤΑΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ 10 μονάδων του στρατού που φέρνει σε δυσμενή θέση της γυναίκες υποψήφιες έναντι των ανδρών. οσοι μείνουν διαθέσιμοι μετα την παρωδία αξιολόγηση να μεταταχθούν στους δήμους κατ επιλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή