Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣΕΠ: Το ΥΔιΜΗΔ είναι ο αποκλειστικός "υπεύθυνος" για τη μοριοδότηση - Επιβεβαίωση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Μητσοτάκη για την ευνοϊκή μοριοδότηση συγκεκριμένου διαγωνισμού

Αναδημοσιεύουμε από το dimastin πολύ σημαντική απάντηση του Α.Σ.Ε.Π. σε ερώτημα συναδέλφου αν έχει γνωμοδοτήσει το Α.Σ.Ε.Π. περί της μοριοδότησης στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών. Για όσους δεν γνωρίζουν, η απάντηση των παροικούντων παρά τω γραφείω του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι το Α.Σ.Ε.Π. είναι υπεύθυνο για τα 20 μόρια που κατά την εγκύκλιο του ΥΔιΜΗΔ λαμβάνουν οι διορισθέντες με την προκήρυξη του 2009. Αυτό το έγγραφο έρχεται να τους «αδειάσει». Και θα ακολουθήσουν και άλλα.


«Θα ήθελα να ενημερωθώ αν το Α.Σ.Ε.Π. γνωμοδότησε υπέρ της ένταξης του τρόπου πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών που είχαν δικαίωμα ένστασης στο Α.Σ.Ε.Π. στην κατηγορία "διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Αν ζήτησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωμοδότηση ή αν προχώρησε από μόνο του στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων δημοτικών αστυνομικών.
Επίσης, ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε μια διαδικασία πρόσληψης να ενταχθεί στην κατηγορία "Λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π."
Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε όποια σχετική γνωμοδότηση προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με το θέμα μοριοδότησης του τρόπου πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών σε διαθεσιμότητα.»

Πήρα την απάντηση από την Α.Σ.Ε.Π. σήμερα: 
«Στο πλαίσιο της διαδικασίας της Κινητικότητας, το Α.Σ.Ε.Π. έχει το ρόλο της λειτουργικής, διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων και όσον αφορά την Κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, θα προβεί στην κατάρτιση των Πινάκων Κατάταξης Υπαλλήλων αποκλειστικά βάσει των στοιχείων που θα παραλάβει, υπό τη μορφή ψηφιακών πινάκων, από τη Διεύθυνση Διοικητικού ή Προσωπικού των φορέων προέλευσης, τους οποίους και θα διαβιβάσει για τα περαιτέρω στα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, εξαντλώντας με τον τρόπο αυτό την αρμοδιότητά του στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας. 

Βάσει των ανωτέρω, το Α.Σ.Ε.Π. δεν έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει επί των κριτηρίων που ορίζονται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είτε για τη Διαθεσιμότητα είτε για την Κινητικότητα 

Ο προϊστάμενος γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών
Γεώργιος Καββαδάς»

Σχόλιο: Η απάντηση ανέβηκε και σε μορφή .pdf, οι «άπιστοι» μπορούν να τη δουν στο dimastin

7 σχόλια:

  1. Και για την στρατιωτική θητεία να πείτε και για τα ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ στους ένοπλους στις φυλακες εξωτερικής φρούρησης. Ειναι φιάσκο η μοριοδότηση σε όλο το μεγαλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τον μπαγασα, εστειλε e-mail στο ΑΣΕΠ την Τεταρτη και του απαντησε την Πεμπτη!!!!!
    Οπως και να χει η κιτρινη ενημερωση συνεχιζεται και θα κορυφωθει τις επομενες μερες. Εχει παντως το χάζι του. Περιμενουμε κατι πιο εξυπνο αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύεται μόνο και μόνο για να δουν οι συνάδελφοι ποιοι κάνουν κίτρινη ενημέρωση. Στην ουσία λέει και βλάκα τον συνάδελφο που έστειλε την επιστολή στο ΑΣΕΠ (του ζητούμε συγνώμη).
    Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. γνωρίζει πολύ καλά πως η πλειοψηφία των συναδέλφων της σειράς του 2010 κράτησε συνετή στάση σε όλο το θέμα. Δυστυχώς όμως κάποιοι «συνάδελφοι» τους όπως ο κύριος παραπάνω με την ειρωνεία τους και τη στάση τους έχουν προκαλέσει ανθρώπους που αυτή τη στιγμή καταστρέφεται η οικογενειακή τους ζωή, ανθρώπους που θα χωριστούν από τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, όχι γιατί κάποιος αξιότερος θα τους πάρει τη θέση, αλλά επειδή κάποιος «προικοδοτήθηκε» για αυτό.
    Αυτοί οι συνάδελφοι θα είναι η αιτία που στο τέλος θα βγει χαμένη με πολλούς τρόπους όλη η σειρά της προκήρυξης του 2009
    , η πλειοψηφία των οποίων δεν φταίει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από ερώτηση στο δικηγόρο δεν υπάρχει πειθαρχική ευθύνη αν δηλώσουμε ότι έχουμε προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ούτε κίνδυνος απόρριψης της αίτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι ολοι δηλώνουμε ΑΣΕΠ δηλαδή? ? όνομα δικηγόρου να επικοινωνήσουμε μαζί του. Έφτασε η ώρα του σωστού και δικαίου αγωνα

      Διαγραφή
  5. Παπακωνσταντίνου Απόστολος είναι το όνομα του δικηγόρου. Είναι ο δικηγόρος που έχει αναλάβει και τις αγωγές κατά της εγκυκλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή