Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. πήρε «τα πάνω της», χωρίς να περιμένει τη Δημοτική Αστυνόμευση - 2 περιπτώσεις επιβολής προστίμων που συζητήθηκαν

Σαλαμίνα: Έκοψαν κλήση σε 73χρονη πεζή για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη


Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στη Σαλαμίνα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, όταν μια γυναίκα 73 ετών επιχείρησε να διασχίσει πεζή τη λεωφόρο Σαλαμίνος.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ηλικιωμένη, διέσχισε τη λεωφόρο χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ο φωτεινός σηματοδότης ήταν κόκκινος για τους πεζούς, και εκείνη την ώρα είχε την ατυχία να γίνει αντιληπτή από τροχονόμο της τοπικής διεύθυνσης Σαλαμίνας. Ο τροχονόμος, τηρώντας το νόμο κατά γράμμα και με υπερβάλλοντα ζήλο, επέβαλε πρόστιμο στην ηλικιωμένη, ύψους 40 ευρώ.

Η 73χρονη προσπάθησε να εξηγήσει σε όλους τους τόνους στον αστυνομικό της Τροχαίας, ότι λόγω της οικονομικής της κατάστασης, είναι αδύνατον να πληρώσει το πρόστιμο. Ο τροχονόμος ωστόσο ήταν ανένδοτος.

Το περιστατικό καταγγέλλει και η δημοτική αρχή Σαλαμίνας, η οποία έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά της Τροχαίας Σαλαμίνας, η οποία σε τέτοιους δύσκολους καιρούς για τη χώρα και τους πολίτες αποφασίζει να τηρήσει επιλεκτικά το γράμμα του νόμου, ισορροπώντας άτσαλα ανάμεσα στην νομιμότητα και στην κατάχρηση εξουσίας.

Με λύπη και αγανάκτηση πρόσφατα διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά την πλήρη αναλγησία και την παντελή έλλειψη ανθρώπινης αντιμετώπισης από τη Διεύθυνση Τροχαίας Σαλαμίνας η οποία από Αρχή που υπηρετεί τον πολίτη σταδιακά μεταβάλλεται σε στυγνό κυνηγό κεφαλών.»

 

Πηγή: http://aftodioikisi.gr/

Πρόστιμο σε καφενείο σε ακριτικό χωριό επειδή κάπνιζε ο μοναδικός πελάτης


Ξεπέρασαν κάθε λογικό όριο στην αυστηρότητά τους οι αστυνομικοί που έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ σε καφενείο στην ακριτική Γιαννούλη Εβρου, επειδή ο ένας και μοναδικός πελάτης του είχε ανάψει τσιγάρο...

Οπως γράφει το thrakitoday επικαλούμενο δημοσιεύματα και στον τοπικό Τύπο, «θύμα» της αυστηρότητας των αστυνομικών έπεσε ένας ιδιοκτήτης καφενείου ο οποίος ανοίξει το κατάστημα λίγες ώρες κάθε ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λιγοστοί κάτοικοι της Γιαννούλης, ενός μικρού χωριού λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Σουφλί και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας πελάτης ο οποίος κάπνιζε, την ώρα που πέρασαν οι αστυνομικοί. Αμέσως, έκοψαν στον ιδιοκτήτη Τ.Α. πρόστιμο 500 ευρώ, αν και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα αυτός τους παρακαλούσε να το ξανασκεφτούν.

Το συμβάν προκάλεσε συζητήσεις στην περιοχή, τόσο για το ίδιο το μέτρο όσο και για την επιλογή των αστυνομικών να το εφαρμόσουν σε μία τόσο ακραία περίπτωση...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο: