Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου ΥΔιΜΗΔ για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών: Στα 50 έτη το όριο ηλικίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μικρές, αλλά ουσιαστικές βελτιώσεις, σε ό,τι αφορά στην επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Πιο συγκεκριμένα:

1. Το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης) αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη. Ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Με τη βελτίωση αυτή παρέχονται περισσότερες δυνατότητες επιλογής στους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

2. Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί. Με τη βελτίωση αυτή αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει αιτηθεί ο δημοτικός αστυνομικός. Υπενθυμίζεται ότι για τον αριθμό των θέσεων που μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένας δημοτικός αστυνομικός δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

Πηγή: http://www.ydmed.gov.gr/

14 σχόλια:

  1. Θριάμβευσαν και πάλι οι παλιοί! Μπράβο αξιοκρατία! Στο παρά 5 κατάφεραν να τρυπώσουν. Έχουν και τα 20 μόρια του αξιοκρατικού - πανδύσκολου διαγωνισμού. Για τα μόρια των σειρών που μπήκαν και εκπαιδεύτηκαν στις σχολές πάλεψε το Σωματείο ή μόνο για να χωθούν οι γνωστοί παλιοί; Η σειρά του 2004 έχει τα χαμηλότερα μόρια έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν υπηρχαν οι παλιοι ισως να μην ησουν δημοτικος αστυνομικος .
      Νομιζω οτι αυτο που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι ποσοι συναδελφοι θα εχουν δουλεια και πως θα αγωνιστουμε για να εχουν και οι υπολοιποι που θα μεινουν απ εξω.
      Ας σταματησει επιτελους η φαγωμαρα μεταξυ παλαιων και νεων πτυχιουχων η μη πτυχιουχων

      Διαγραφή
    2. τι λετε κ. νικολαου
      θελετε μηπως να κανετε 60+60 χλμ καθε μερα για να πατε στη δουλεια σας !!!!!!!!!!!
      αν θα εχετε και δουλεια!!!!!!!!!!!! και δεν σας παρει τη θεση κανενας παλιος!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αν και πιστεύω ότι κατανοώ την ελληνική αρκετά καλά, επειδή δεν μπορώ να βγάλω άκρη, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει το παρακάτω εδάφιο;

    Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί. Με τη βελτίωση αυτή αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει αιτηθεί ο δημοτικός αστυνομικός. Υπενθυμίζεται ότι για τον αριθμό των θέσεων που μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένας δημοτικός αστυνομικός δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

      Δηλαδής δηλώνεις όσες θες όπου θες με όποια σειρά θες και επιλέγεσαι ΜΟΝΟ για αυτές που δήλωσες

      Διαγραφή
    2. Πας όπου δηλώσεις με σειρά προτίμησης.

      Διαγραφή
    3. Με προβληματίζει η φράση «κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί».

      Διαγραφή
    4. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι στο ΦΕΚ 2999/26-11-2013 αναφέρεται "Σειρά Προτεραιότητας Φορέων Υποδοχής". Αυτό σημαίνει ότι αφού γίνει μία ιεράρχηση ανά φορέα βάσει των μορίων, κατόπιν η επανατοποθέτηση θα γίνει διαδοχικά ανά φορέα μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις του πρώτου φορέα, μετά του δέυτερου, κ.ο.κ.. Δηλαδή, αν εγώ π.χ. έχω βάλει πρώτη επιλογή το Υπουργείο Ανάπτυξης και τρίτη επιλογή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθώ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ακόμα και αν τα μόριά μου επαρκούν για το Ανάπτυξης), μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αυτή η σειρά προτεραιότητας φορέων υποδοχής και προηγείται η κάλυψη θέσεων στο Δικαιοσύνης! Έχω καταλάβει σωστά;

      Διαγραφή
  3. ας αφήσουμε τις θριαμβολογίες και τις παπαριες!!!!
    εντοπιότητα θα βάλουν ή θα συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν στα μουτρα μας!!
    ειναι πολύ πρόσφατες οι δηλώσεις του υπουργού!!!
    επιτέλους θα γίνει κάτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    θα διαλυθούν οικογένειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. admin υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με την μοριοδότηση των σειρών έχει γίνει κάποιο ερώτημα στο υπουργείο και περιμένουμε απάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σχετικα με τη μοριοδοτηση των σειρων της δημοτικης αστυνομιας μπορει καποιος αρμοδιος απο το site να μας δωσει νεοτερες πληροφοριες αν θα υπαρξει διαχωρισμος....και ποιες σειρες θα ωφεληθουν και το αντιθετο_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΚΕΔΑ έλαβε γνώση του εγγραφου του ΑΣΕΠ που αναφέρεται στον τρόπο πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών με ημερομηνία 5/11/2013;(αναρτήθηκε στο Dimastin) Θα έχουμε κάποια ενημέρωση για να ξέρουμε τι γίνεται με τα μόρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη απάντηση από το υπουργείο για τη μοριοδότηση. Έχουν έρθει σε γνώση μας 2 σχετικά έγγραφα, αλλά δεν έχει γίνει εκτενής ενημέρωση στην παράταξη ακόμη, και ως εκ τούτου δεν μπορώ να απαντήσω προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΜ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ετών και ΥΕ που τους ξέχασε και ο θεός!ειναι άνθρωποι όχι ζώα ουτε αριθμοί. Η αδικία θα αρθεί με κάθε τροπο, επικοινωνήστε όλοι σας άμεσα με τους νομικούς να προσκαλέσουμε ομαδική προσφυγή στην μοριοδότηση της αξιολόγησης!! Να πάμε για δουλειά όλοι μας κανείς άνεργος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή