Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σχολικοί φύλακες: Μισή λύση με συνταξιοδότηση, απορρόφηση ως τραυματιοφορείς και φύλακες μουσείων

Λύση για τους μισούς ή και περισσότερους σχολικούς φύλακες παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr , κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με αντιπροσωπεία τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών και μέσω δημοσιευμάτων, ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό (300) που θα προσληφθούν ως τραυματιοφορείς, ενώ τους τόνισε ότι όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες (δεν προσδιόρισε ούτε τα κριτήρια ούτε τον αριθμό) μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για απασχόληση των σχολικών φυλάκων στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε θετική εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω της ΕΕΤΑΑ και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι. Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνταξιοδοτηθούν 700 έως 800 σχολικοί φύλακες.

Συνολικά, δηλαδή, με βάση τα όσα είπε σήμερα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζεται ότι περί τους 1200 από τους, συνολικά, 2.234 σχολικοί φύλακες είτε θα επανατοποθετηθούν είτε θα συνταξιοδοτηθούν.

Σε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας επεσήμανε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».

Πηγή:  aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχολικοί φυλακες συνάδελφοι ειναι και αυτοί περνάνε το γολγοθά τους δεν τους υποστηρίζει κανείς ενώ έπρεπε να γίνουμε μια γροθιά με αυτούς και να πιέσουμε μαζικά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή