Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας - Συνάντηση με Μιχελάκη & εκπρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη - Έκλεισαν οι κεντρικές αρτηρίες

Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματα των δημοτικών αστυνομικών, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Γιάννη Μιχελάκη στο υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο κύμα διαθεσιμότητας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πενταμελής αντιπροσωπεία συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών, από τον οποίο ζήτησε γραπτές εγγυήσεις για τους φορείς, που θα απορροφήσουν δημοτικούς αστυνομικούς. Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Δείτε τι είπε στο Newsit ο πρόεδρος των δημοτικών αστυνομικών, Απόστολος Κοσυββάς



Μετά τη συνάντηση, οι δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σταμάτησαν έξω από τη Βουλή και τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκεί, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε τόσο καλό κλίμα, με τον εκπρόσωπο του υπουργού να τους διαβεβαιώνει ότι τα αιτήματά τους θα τεθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα έγινε αιφνιδιαστική πορεία περίπου 1.000 ατόμων με 100 μηχανές που κατέληξαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ήδη ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. (διαβάστε περισσότερα εδώ)


Πριν από τη συνάντηση με τον Γιάννη Μιχελάκη, τριάντα πέντε άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο, αλλά τους αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί και μια διμοιρία τους απομάκρυνε, χωρίς να υπάρξει ένταση.

Ομάδα 35 ατόμων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο, αλλά μια διμοιρία μπήκε μπροστά ΦΩΤΟ NEWSIT
Ομάδα 35 ατόμων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο, αλλά μια διμοιρία μπήκε μπροστά ΦΩΤΟ NEWSIT




Πηγή: http://www.newsit.gr/


Μιχελάκης: Χρέος της κυβέρνησης να διασφαλίσει τους δημοτικούς αστυνομικούς


Με περίπου εκατό μηχανάκια έφτασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας 

«Είναι χρέος της κυβέρνησης να διασφαλίσει τους δημοτικούς αστυνομικούς», είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Μιχελάκης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματά τους, ενώ συμφώνησε στα περισσότερα. Ωστόσο ο πρόεδρος του σωματείου διευκρίνισε πως οι αγώνες τους θα συνεχιστούν, καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο προφορικές δεσμεύσεις και δεν έχει παρουσιαστεί ένα σχέδιο απορρόφησής τους.

Αργότερα η μοτοπορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί του έθεσαν τα ζητήματά τους και πήραν τη διαβεβαίωση πως όλα αυτά θα μεταφερθούν στον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα ο διευθυντής του γραφείου χαρακτήρισε τα αιτήματά τους «δίκαια».

Να σημειωθεί πως η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί για αρκετή ώρα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί ΦΩΤΟ NEWSIT
Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί ΦΩΤΟ NEWSIT
 Με περίπου εκατό δίκυκλα μηχανάκια οι δημοτικοί αστυνομικοί ξεκίνησαν από τα κεντρικά τους γραφεία, στην Αγίου Κωνσταντίνου και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το κτίριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διαμαρτύρονται για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και για την κινητικότητα. 


Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. πρόεδρε δεν μας τα λες καλά...πολύ ανάλατα τα λες . αν μας απολύσουν θα είσαι υπεύθυνος διότι δεν κατεβάζεις καταλήψεις κτιρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή