Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις - Συνάντηση αντιπροσωπείας με Κ. Μητσοτάκη

Να ανοίξει ο διάλογος για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις και να δοθεί η δυνατότητα εθελουσίας εξόδου σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, ζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον υπεύθυνο δημόσιας διοίκησης, Γιώργο Ντόλιο, σε συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρώτη φάση της κινητικότητας στο δημόσιο και την κάλυψη των κενών θέσεων από τους δημόσιους υπάλληλους που βγήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του κόμματος, στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κυριακο Μητσοτάκη, την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Στεφάνου, έθεσε τα παρακάτω αιτήματα:

α) Να προσδιοριστούν όλα τα κενά του Δημοσίου από τα Υπουργεία και τους φορείς κατά ειδικότητα.

β) Να συμπληρωθούν αυτά από τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, με βάση την αξιολόγηση και τα προσόντα τους.

γ) Να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις (όπως για την Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων) πράγμα που αφορά και άλλα Υπουργεία.

δ) Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων εργαζομένων για την όλη διαδικασία.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρέπει για τη β' φάση της κινητικότητας να προηγηθεί «πλήρης αξιολόγηση του συνόλου των δομών και προσώπων του Δημοσίου Τομέα, ώστε να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες παρεμβάσεις στο θέμα αυτό».

Επιπλέον, τόνισε ότι «πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις» και «να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικών αποχωρήσεων με πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιαίτερα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων σε διαθεσιμότητα».

Για αυτό το θέμα συμφωνήθηκε η περαιτέρω επεξεργασία της διάταξης με το Υπουργείο.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι «πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάληξη Πειθαρχικών (ώστε να απομακρυνθούν οι επίορκοι και οι έχοντες πλαστά πιστοποιητικά) και επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του θέματος των "προσωρινών διαταγών"».

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο υπεύθυνος της ΚΟ για την Δημόσια Διοίκηση Γιώργος Ντόλιος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Πιερρακάκης και τα μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

  1. ουδείς ασχολειται για τον αν δικαιούμαστε η δημοτικη αστυνομια τα 20 μόρια του ΑΣΕΠ ή οχι και τι έχουν αποφασίσει για εμάς. σε λίγες ημέρες θα γίνει η μοριοδοτηση και κανείς δεν ασχολείται, γιατί άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή