Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καμίνης για Χρυσή Αυγή: Αυτό που άρχισε πρέπει να πάει μέχρι το τέλος

«Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος στη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της.

«Είναι δικαίωση το να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, γιατί αν κάναμε οτιδήποτε άλλο θα δείχναμε ότι το κράτος δικαίου δεν έχει την ηθική υπεροχή να επιβληθεί. Αλλά θα πρέπει να προσέξουμε. Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια. Εδώ δεν σηκώνει καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία και ταχύτατα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία» είπε.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι μια εγκληματική οργάνωση, και ότι  η πολιτεία άργησε να αντιδράσει , στα σημάδια που είχε για το ποιόν της οργάνωσης, ωστόσο όπως συμπλήρωσε από τη στιγμή που αντιδρά πρέπει πια να προχωρήσει ταχύτατα, αλλά και με αποφασιστικότητα».

«Αυτή τη στιγμή αντιδρά πια ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους απέναντι σε μία εγκληματική οργάνωση. Η εγκληματική αυτή οργάνωση τράφηκε όμως και από την αδυναμία του κοινωνικού κράτους να βοηθήσει τον κόσμο, να τον στηρίξει στις δύσκολες στιγμές που περνά. Έτσι αν θέριεψε αυτό το πράγμα, σε ένα μεγάλο βαθμό θέριεψε και λόγω της οικονομικής κρίσης και της αγανάκτησης του κόσμου», υπογράμμισε και καταλήγοντας, σημείωσε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στο κοινωνικό κράτος, ακόμα περισσότερο να στηρίξουμε τον κόσμο που δοκιμάζεται και οι Δήμοι έχουν εδώ τεράστιο ρόλο».