Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (βίντεο) - Ευχαριστήριο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Παρακολουθείστε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ασκεί ο Δήμος Αθηναίων παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ατόμων που απαιτούνται, και η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.

Η σχετική συζήτηση ξεκινά στο χρονικό σημείο 3:30:00 και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.Ούτε λίγο ούτε πολύ μας στήριξαν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που πήραν το λόγο - και δεν ήταν λίγοι. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης δεν ήταν εκεί να τους ακούσει, αφού μετά την καταψήφιση του ισολογισμού αποχώρησε... Ήταν όμως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεόδωρος Λιβάνιος που έδειχνε να έχει πλήρη αντίληψη όλων των παραμέτρων του θέματος.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θέλει να ευχαριστήσει τους δημοτικούς συμβούλους Νικήτα Κακλαμάνη, Δημόπουλο Γεώργιο και  Σπυράκο Αθανάσιο από την “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας”, Σοφιανό Νικόλαο, Λάμπρου Στυλιανό και Δανδουλάκη Εμμανουήλ από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”,  Πορτάλιου Ελένη και Καζαντζάκη Λήδα από την “Ανοιχτή Πόλη”, Αμυρά Γεώργιο από την παράταξη “Επιμένουμε Αθήνα”,  Κωνσταντίνου Πέτρο  από την “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας”, τον κ. Τάσο Αβραντίνη από το “Δικαίωμα στην Πόλη”, καθώς και τον γραμματέα της παράταξης “Δικαίωμα στην Πόλη” κ. Γιώργο Ιωαννίδη, για τον χρόνο που διέθεσαν για να ακούσουν τις απόψεις μας και τη στήριξη που μας παρείχαν. Ευχαριστούμε επίσης τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο που λόγω επεισοδίου υγείας δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ευχαριστεί τέλος το σύνολο των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο. Δυστυχώς ο αριθμός τους δεν ήταν αυτός που θα επιθυμούσαμε.

Και να σας ενημερώσουμε ότι ήδη απεστάλη από το Δήμο Αθηναίων -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για 250 υπαλλήλους με πρόσθετα προσόντα την ένδειξη "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ" και αιτιολόγηση την ανάγκη στελέχωσης νέας υπηρεσίας που θα ασκεί κάποιες από τις αρμοδιότητες της πρώην δημοτικής αστυνομίας και θα στελεχώνεται από υπαλλήλους της πρώην αντίστοιχης υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου