Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Εκδόθηκαν οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στη Δι@ύγεια διαπιστώνει κανείς ότι εκδόθηκαν ήδη από σήμερα από πολλούς δήμους οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα/κινητικότητα των υπαλλήλων των κλάδων ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ  Δημοτικής Αστυνομίας. Εκδόθηκαν επίσης και οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις μετάταξης από τους κλάδους αυτούς στους κλάδους διοικητικού, για όσους εμπίπτουν στις εξαιρέσεις.

Σε κάποιες αποφάσεις αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι «τίθενται σε διαθεσιμότητα για οκτώ μήνες», σε άλλες πάλι ότι αναφέρεται π.χ. ότι ο υπάλληλος «τίθεται σε πρόγραμμα κινητικότητας από 23-09-2013 λόγω κατάργησης της θέσης του και για οκτώ μήνες».

Παραθέτουμε τις διασυνδέσεις στη Δι@ύγεια για διάφορους δήμους που εντοπίσαμε σε μια πρόχειρη αναζήτηση. Τη στιγμή ανάρτησης αυτού του άρθρου, οι σχετικές αποφάσεις είναι στις 2 πρώτες σελίδες, αλλά έχετε υπόψη ότι σε κάθε δήμο ανεβαίνουν δεκάδες αποφάσεις κάθε ημέρα.
Για παράδειγμα, για το Δήμο Σπάρτης έχει εκδοθεί μία συλλογική απόφαση θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, μία απόφαση κατάργησης των θέσεων, και οι ατομικές πράξεις μετάταξης σε κλάδο διοικητικού των υπαλλήλων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου:
Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο εξής: Στους περισσότερους δήμους παρατηρούμε την έκδοση ατομικών διαπιστωτικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα, ενώ σε κάποιους άλλους μία συλλογική διαπιστωτική πράξη για όλους, όπως π.χ. στο Δήμο Ηρακλείου ή στο Δήμο Σπάρτης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την άποψη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις να είναι ομαδικές, ώστε να περιοριστεί το κόστος ενδεχόμενης προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο (οι ατομικές συνεπάγονται ιδιαίτερα σημαντική οικονομική επιβάρυνση).

3 σχόλια: