Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας Γιώργου Αναγνωστόπουλου προς τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή επιστολή προς τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας»

Αγαπητοί μου φίλοι,

Η κατάργηση της υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και το επαχθές και γεμάτο αγωνία καθεστώς της κινητικότητας - διαθεσιμότητας στο οποίο υποβάλλεσθε μου προξενεί μεγάλη θλίψη.

Είναι δεδομένο ότι ο ρόλος σας στα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης αλλά και στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής της δημοτικής αρχής ήταν ουσιαστικός και εξόχως αναγκαίος, πέρα από τυχόν πιθανές αστοχίες και αδυναμίες κατά την εκτέλεση του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι κατάργησης της υπηρεσίας εξυπηρετούσαν ευρύτερες πολιτικές επιλογές που δεν άπτονται της υπηρεσιακής αποτελεσματικότητας ή της αναγκαιότητας της υπηρεσίας, Από την περίοδο ήδη των πρώτων κινητοποιήσεών σας φάνηκε το κενό που προκάλεσαν στην πόλη οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες και οδήγησαν σε σημαντική απορύθμιση της ομαλής καθημερινής διαβίωσης των πολιτών και σε περαιτέρω υποβάθμιση του εξόχως δημοκρατικού θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολοι μαζί, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι δώσαμε μάχη από κοινού για να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Κάναμε βήματα προς τα εμπρός και καταφέραμε κάποιες πρώτες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές. Με μια πιο μακρινή στόχευση καταθέσαμε αρμοδίως τις απόψεις μας για τη ριζική αναβάθμιση και την ουσιαστική αναδιοργάνωση της υπηρεσίας αλλά, δυστυχώς, η χρονική συγκυρία, οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και οι κυβερνητικές μνημονιακές δεσμεύσεις ήταν έδαφος ελάχιστα γόνιμο για τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες και οδήγησαν στο να μην καρποφορήσουν Στην προσπάθεια αυτή ένιωσα όχι ηγέτης αλλά απλός συνοδοιπόρος σας στον ανηφορικό δρόμο της δικής σας προσπάθειας.

Στην υπηρεσιακή σας πορεία επιδείξατε υψηλό επαγγελματικό ήθος και μορφωτικό επίπεδο, επαγγελματική επάρκεια και μάλιστα, αν και εργαζόμενοι σε ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ευαίσθητο ως ελεγκτική υπηρεσία, χωρίς κρούσματα περιπτώσεων διαφθοράς. Η αναγκαιότητα και το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας θα εκτιμηθεί διά της απουσίας της στο μέλλον, Νιώθω αρκετά βέβαιος ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ίσως με άλλο όνομα, θα αποτελέσει αναπόφευκτη πολιτική επιλογή και θα εκκρεμεί να βρεθεί ο τολμηρός εκείνος πολιτικός που θα την αποφασίσει. Σε ό,τι με αφορά θα εξακολουθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις, για όσο διάστημα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά, να εργάζομαι προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής πολιτικής λύσης για τη διασφάλιση του δικαιώματός σας για εργασία.

Απευθυνόμενος προς όλους σας. αλλά και στον καθένα ξεχωριστά, και νιώθοντας ότι κοιτάζω στα μάτια, φίλους και συνεργάτες, εύχομαι σε όλους το μέλλον να σας απαλλάξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την αγωνία την οποία περνάτε εσείς και οι οικογένειες σας.

Φιλικά,

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου