Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δημ. Συμβούλιο Αθήνας: «Μπλόκο» στον ισολογισμό - Για πρώτη φορά στην ιστορία δεν ψηφίσθηκε ο προέλεγχος - Ψήφισμα για τον «Αθήνα 984»

«Μπλόκο» δημοτικού συμβουλίου στον ισολογισμό του Δήμου Αθηναίων

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων, εδώ και χρόνια, δεν ψηφίστηκε ο προέλεγχος απολογισμού-ισολογισμού του 2012 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη. Συγκεκριμένα, την έγκριση του ισολογισμού-απολογισμού ψήφισαν μόνο 16 δημοτικοί σύμβουλοι έναντι 17 που αποδοκίμασαν τον προέλεγχο, καθώς οι 10 ψήφισαν λευκό και οι 7 καταψήφισαν.

Κατά τη συνεδρίαση απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Γ. Καμίνη ενώ αμέσως μετά αντηλλάγησαν ανακοινώσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων.

«Ειλικρινά, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να προβούμε σε κανένα σχολιασμό σχετικά με το οικονομικό “θαύμα” που επιτεύχθηκε την τριετία Καμίνη» σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση ο κ. Κακλαμάνης, που ως δήμαρχος έφερε τον Δήμο Αθηναίων στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, αντί να ζητεί συγγνώμη από τους αθηναίους πολίτες, οι οποίοι τον έστειλαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, να ανησυχεί για τη συνοχή της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του δημάρχου, ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι ισολογισμός του δήμου Αθηναίων θα επανέλθει για ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες «με την παρουσία πλέον και των πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που δικαιολογημένα απουσίαζαν σήμερα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Σοφιανός υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή υιοθέτησε την πολιτική της «γενικευμένης φορομπηξίας», με «σφαγή μισθών και δικαιωμάτων, απολύσεις και παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών». Πρόσθεσε δε ότι ο δήμαρχος επιζήτησε «οικονομική αυτοδυναμία» μέσω της επιβολής νέων φόρων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στο σύνολο των εσόδων του δήμου, το 65% προήλθε από παράβολα, τέλη και πρόστιμα».

Ψήφισμα για τον «Αθήνα 984»

Στη συνεδρίαση επιχειρήθηκε να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα για τον «Αθήνα 984» με αφορμή τα όσα ακούγονται για κλείσιμο όλων δημοτικών ραδιοφώνων στο πλαίσιο της εφαρμογής της κινητικότητας στους ΟΤΑ. Εν τέλει οι δημοτικές παρατάξεις «Δικαίωμα στην Πόλη», «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», «Επιμένουμε Αθήνα», «Ανοιχτή Πόλη» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας» κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε με ψήφους 23 υπέρ έναντι τριών που το καταψήφισαν:

«Οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία του “Αθήνα 984” ή να τον εντάξει σε οριζόντια σχέδια κινητικότητας, με στόχο το κλείσιμό του, δεν είναι αποδεκτά και απορρίπτονται από τη δημοτική αρχή της Αθήνας και το δημοτικό συμβούλιο, που βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να προασπίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τάχθηκαν κατά του ψηφίσματος υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει σαφής διατύπωση για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης» (συνεργαζόταν με την πλειοψηφία) κ. Τάσος Αβραντίνης διαφώνησε επισημαίνοντας ότι ο «Αθήνα 984» δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του από τη στιγμή που είναι μια επιχείρηση που συντηρείται με μικρή ακροαματικότητα και έσοδα κάτω των 300.000 ευρώ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 

Θα έλθει ξανά προς ψήφιση ο ισολογισμός


Επίθεση στον Ν. Κακλαμάνη εξαπέλυσε μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, ο Γ. Καμίνης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την μη υπερψήφιση του ισολογισμού του δήμου.

«Αποτελεί πραγματική πρόκληση ο κ. Κακλαμάνης, που ως δήμαρχος έφερε τον δήμο Αθηναίων στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, αντί να ζητεί συγγνώμη από τους Αθηναίους πολίτες, οι οποίοι τον έστειλαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, να ανησυχεί για τη συνοχή της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να είναι ήσυχος ότι ο Ισολογισμός του δήμου Αθηναίων θα επανέλθει για ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες, με την παρουσία πλέον και των πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που δικαιολογημένα απουσίαζαν σήμερα» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου