Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια και χημικά στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τερματισμό κατάληψης 250 σχολικών φυλάκων

Με επεισόδια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε η θερμή εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Επεισόδια και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ομάδα περίπου 100 - 150 σχολικών φυλάκων που είχαν κάνει κατάληψη στην είσοδο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απομακρύνθηκαν ύστερα από επέμβαση των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων κατέφυγαν και σε περιορισμένη χρήση χημικών, εξαιτίας της οποίας τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι σχολικοί φύλακες βρέθηκαν από τις 7:00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Δ. Μεταρρύθμισης που βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κατέλαβαν την είσοδό του, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Λίγο μετά τις 7.30 η αστυνομία έλαβε εντολή εκκένωσης του χώρου και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα, φωνάζοντας συνθήματα.

Προκλήθηκε ένταση και τα επεισόδια απειλήθηκε να γενικευθούν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους σχολικούς φύλακες.
Επεισόδια και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κάποιοι από τους διαδηλωτές αντιστάθηκαν καθήμενοι στο οδόστρωμα της καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας, γεγονός που «ανάγκασε» άνδρες της αστυνομίας να τους σύρει από τα πόδια προκειμένου να τους απομακρύνει.

Κλειστή παρέμενε έως τις 12.16 η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Επεισόδια και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει:
«Στις 06.10 το πρωί άτομα κινούμενα επί των πεζοδρομίων της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, προσέγγισαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 15 και αιφνιδίως υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτιρίου, με πρόθεση την κατάληψη του»

Επεισόδια και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη», αναφέται στην ανακοίνωση, «κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του Υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους»

Επεισόδια και χημικά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και εδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου