Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Τον Αύγουστο, που είναι παχιές οι κλήσεις» - 20.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε ένα μήνα από την Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας

Πεντακόσιες ογδόντα πέντε κλήσεις τη μέρα για παράνομη στάθμευση «κόβουν» κατά μέσον όρο τις τελευταίες 34 ημέρες οι αστυνομικοί της Τροχαίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 

Το έργο των πάλαι ποτέ δημοτικών αστυνομικών επιτελεί, πλέον, με ιδιαίτερο ζήλο η Τροχαία  

Το έργο των πάλαι ποτέ δημοτικών αστυνομικών επιτελεί, πλέον, με ιδιαίτερο ζήλο η Τροχαία Τα παράπονα για άναρχη στάθμευση, που ήρθαν μετά το «ξήλωμα» των δημοτικών αστυνομικών, φαίνεται πως στάθηκαν η αφορμή για να αρχίσει η ΕΛ.ΑΣ. να μοιράζει κλήσεις σαν στραγάλια.

Από τις 10 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα 34 ημερών, οι άνδρες και οι γυναίκες της Τροχαίας τελείωσαν 795,2 μπλοκάκια των 25 κλήσεων, επιδίδοντας συνολικά 19.880 ροζ μπιλιετάκια των 80 ευρώ σε ισάριθμους ιδιοκτήτες ΙΧΕ, ΔΧΕ, δικύκλων, φορτηγών και λεωφορείων, αφαιρώντας παράλληλα για 20 ημέρες 1.058 ζευγάρια πινακίδων από αυτοκίνητα, φορτηγάκια και φορτηγά και 112 πινακίδες από δίκυκλα.
Μόνο στο Λεκανοπέδιο
Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις αυτές για παράνομη στάθμευση δεν αφορούν όλη την Αττική, αλλά μόνο την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συστηματικοί έλεγχοι που διενεργούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με «σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις που εκδίδονται καθημερινά, φαίνεται πως πέρα από εισπρακτικούς λόγους, δικαιολογούν και την απόφαση περί «κινητικότητας» των δημοτικών αστυνομικών.

Τα αποτέλεσματα των εντατικών τροχονομικών ελέγχων, κυρίως τον Αύγουστο, όταν το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν σχεδόν άδειο, εμφανίζουν τους αστυνομικούς της Τροχαίας βασιλικότερους του βασιλέως.

Ενδεικτικά, με εξαίρεση το Δεκαπενταύγουστο, όταν επιδόθηκαν μόλις 51 κλήσεις, στις 10 Αυγούστου κόπηκαν 1.132 κλήσεις, στις 11 Αυγούστου (Κυριακή) 1.107, στις 12 Αυγούστου 1.128, στις 13 Αυγούστου 1.093, στις 14 Αυγούστου 1.146, στις 16 Αυγούστου 924 και στις 17 Αυγούστου 1.125 κλήσεις.

Από τις 10 έως και τις 31 Αυγούστου 15.694 οδηγοί εκλήθησαν να πληρώσουν 80 ευρώ (40 ευρώ αν το πλήρωναν μέσα σε 10 ημέρες και ολόκληρο σε διαφορετική περίπτωση, «εντός προθεσμίας 2 μηνών από τη βεβαίωσή του») και 505 οδηγοί δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για 20 ημέρες με τα οχήματά τους, χάνοντας ακόμη και μεροκάματα.

Αντίστοιχα, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 12 του μήνα «κόπηκαν» 4.186 μπιλιετάκια και αφαιρέθηκαν 665 πινακίδες.

Πρωταθλητές στις κλήσεις της Τροχαίας είναι οι κάτοχοι των ΙΧΕ με περισσότερες από 14.106 κλήσεις, ακολουθούν οι δικυκλιστές με 3.799 κλήσεις και έπονται οι κάτοχοι των ΔΧΕ (449 κλήσεις), των φορτηγών (357 κλήσεις) και οι οδηγοί λεωφορείων (19 κλήσεις).

Οι ενστάσεις στην Τροχαία, που μπορούν να υποβάλλουν οι οδηγοί εντός τριών ημερών, δίνουν και παίρνουν, ενώ η συντριπτική πλειονότητα, δεδομένης της ανεργίας που καταρρίπτει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά και της κρίσης, αδυνατεί να καταβάλει ακόμη και το μισό του προστίμου, αφήνοντας τις κλήσεις στο συρτάρι, αν όχι στα καλάθια των αχρήστων. Οχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου