Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Παράνομα προσληφθείς ένας στους τρεις δημοτικούς αστυνομικούς στη Ρόδο - Βιομηχανία πλαστών δικαιολογητικών αποκάλυψαν οι έλεγχοι

Διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αρχικά διαφαινόμενες τείνει να λάβει το ζήτημα των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά στους πρώην 10 Δήμους του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι προσελήφθησαν στην υπηρεσία προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά! Αν η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας ανέρχεται στα 106 άτομα αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις προσληφθέντες δεν πληρούσε τα κριτήρια που προβλέπονταν μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους.

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον Δήμο Ρόδου, άλλα και στους κόλπους της υπηρεσίας η πληροφορία ότι από τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους φακέλους είναι ελλιπείς ή περιείχαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψη τουλάχιστον 35 δημοτικών αστυνόμων.

Όπως έγραψε προ ημερών η «ΠΡΟΟΔΟΣ» από «κόσκινο» πέρασαν όλα τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι δημοτικοί αστυνόμοι που προσελήφθησαν στη Ρόδο, όπως και σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι από αυτούς πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να στελεχώσουν την υπηρεσία αυτή. Με εντολή του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, κατόπιν υποδείξεων των συναρμόδιων υπουργείων Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου συγκεντρώσαν όλα τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν για τους δημοτικούς αστυνόμους και αναμένεται να αποσταλούν στα εν λόγω υπουργεία.

«Ήδη η διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου έχει ζητήσει στοιχεία και για τα πτυχία γλωσσομάθειας , τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας και τους τίτλους σπουδών προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πλαστότητα στα δικαιολογητικά αυτά δεδομένου ότι, και το υπουργείο έχει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Εμείς συγκεντρώνουμε αυτά τα στοιχεία που θα αποσταλούν στο υπουργείο για να βγουν τα συμπεράσματα και αποφάσεις», είχε , δηλώσει προ ημερών ο κ. Κουσουρνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκέντρωση των επιπλέον στοιχείων που ζητήθηκε κρύβει πολλές εκπλήξεις, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για το πολιτικό και ηθικό ζήτημα που προκύπτει και κυρίως για τον τρόπο και τη διαδικασία που ακολούθησε η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε τότε με ευθύνη της κρατικής Περιφέρειας για την πρόσληψη των δημοτικών αστυνόμων.

Από όσα έγιναν γνωστά ανεπίσημα, οι 35 δημοτικοί αστυνόμοι φέρονται να προσελήφθησαν στο δημόσιο εις βάρος άλλων υποψηφίων που πληρούσαν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτεί η νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι, την περασμένη Παρασκευή μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Κουσουρνάς τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι πήραν τον δρόμο της απόλυσης καθώς φέρονται να προσελήφθησαν στην υπηρεσία καταθέτοντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά.

Μάλιστα με δηλώσεις του ο κ. Κουσουρνάς είχε υποστηρίξει ότι πρέπει να φύγουν από το δημόσιο όσοι προσελήφθησαν προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, και σε άλλους Δήμους της νομού και της χώρας φαίνεται ότι υπάρχει μείζον ζήτημα με την πρόσληψη των δημοτικών αστυνόμων. Για την τύχη των «παρανόμως» προσληφθέντων θα αποφανθούν λίαν συντόμως τα συναρμόδια υπουργεία τα οποία θα τους δείξουν τον δρόμο της απόλυσης από τον δημόσιο τομέα.

Πηγή:  http://www.proodos.net/
 

Οι έλεγχοι έβγαλαν λαυράκια. Κοντά στους 40 οι Δ. Αστυνόμοι με πλαστά έγγραφα στη Ρόδο


Παρόμοιο θέμα δεν έχει συναντήσει η Ροδιακή κοινωνία.  Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ημέρες από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί στα δικαιολογητικά των Δημοτικών Αστυνόμων, που από τις 23/9/2013 μπαίνουν στο καθεστώς της κινητικότητας,   περισσότεροι των 35, έχουν προσκομίσει πλαστά δικαιολογητικά και ουσιαστικά οι προσλήψεις τους είναι παράνομες.  Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλους Δήμους της χώρας. Προσεχώς θα ανακοινωθούν συνολικά τα αποτελέσματα των ελέγχων και θα αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα.  Πλέον προκύπτει ζήτημα του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι αξιολογήσεις. Να σημειωθεί πως ήδη τέσσερις Δημοτικοί Αστυνόμοι που υπηρετούσαν στο νησί έχουν απολυθεί, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι προσλήψεις τους ήταν παράνομες.  Η συνολική δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου ανέρχεται στα 106 άτομα.

Πηγή: http://www.rodostv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου