Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Πρόταση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα να καλυφθούν κενές θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες από δημοτικούς αστυνομικούς

Ευρεία πρωτοβουλία ανέλαβε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού σε συγκεκριμένες δημόσιες υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, από τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της κινητικότητας.

Όπως είναι γνωστό, πέραν της απορρόφησης των συγκεκριμένων εργαζομένων από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούσαν να καλύψουν νευραλγικές θέσεις, που σήμερα παραμένουν κενές, στις υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κόνσολας κατέγραψε τις ελλείψεις προσωπικού στο ΣΔΟΕ, στις Τελωνειακές Υπηρεσίες, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στις Δικαστικές Υπηρεσίες.

Οι θέσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν, μετά τη σχετική διαδικασία αξιολόγησης, από τους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται στο καθεστώς της κινητικότητας και εφόσον διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Πρόκειται για υπηρεσίες που παρουσιάζουν υποστελέχωση και η εύρυθμη λειτουργία τους αποτελεί κρίσιμη παράμετρο. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, απέστειλε τα σχετικά στοιχεία, διαδοχικά στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας προκειμένου να ενταχθούν στο σχεδιασμό τους ενώ επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία για να τερματιστεί η αίσθηση εργασιακής ανασφάλειας αυτών των ανθρώπων αλλά και να καλυφθούν τα κενά αυτών των υπηρεσιών.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
«Aνέλαβα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία είναι στοχευμένη και εδράζεται σε πραγματικά στοιχεία και δεδομένα. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναλάβω και για όποιους άλλους εργαζομένους, ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Η αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα και ο εξορθολογισμός του, απαιτούν ευελιξία και επιτάχυνση των διαδικασιών για να τερματιστεί το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αυτών των ανθρώπων. Κατέθεσα μια ρεαλιστική πρόταση, κατέγραψα κενά και ελλείψεις προσωπικού υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα, που μπορούν να καλυφθούν από τους δημοτικούς αστυνομικούς, παράλληλα με την απορρόφησή τους από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αλλαγές στο διοικητικό εποικοδόμημα απαιτούν να υπάρχει ορθολογικός καταμερισμός έργου και προσωπικού και δυστυχώς, κάποιες από τις δημόσιες υπηρεσίες που έχω καταγράψει, δεν διαθέτουν το ανάλογο προσωπικό και είναι ευκαιρία να καλυφθούν τα κενά».

Αναλυτικά τα κενά και οι ελλείψεις προσωπικού που κατέγραψε ο κ. Κόνσολας, σε υπηρεσίες των Δωδεκανήσων, προκειμένου να καλυφθούν από τους δημοτικούς αστυνομικούς είναι τα ακόλουθα:

1. Υπουργείο Οικονομικών
1. Στο ΣΔΟΕ υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού χρειάζονται 15 θέσεις ελεγκτών (10 ΠΕ, 3 ΤΕ και 2 ΔΕ).
2. Στις Τελωνειακές Υπηρεσίες το πρόβλημα είναι οξύτερο, αν αναλογιστείτε ότι τα νησιά μας αποτελούν πύλη εισόδου στη χώρα. Τα κενά προσωπικού αφορούν σε 7 θέσεις στη Ρόδο, 5 στην Κω, 2 θέσεις σε Κάλυμνο και Καστελλόριζο και από μία θέση σε Λέρο και Κάρπαθο.
2. Υπουργείο Δικαιοσύνης
1. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου από τις 13 οργανικές θέσεις, έχουν καλυφθεί μόνο οι 6.
2. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω από τις 11 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο οι 6.
3. Στο Πρωτοδικείο Κω, υπάρχουν τρεις κενές θέσεις διοικητικού προσωπικού.
4. Στο Ειρηνοδικεία Καλύμνου δεν υπάρχουν υπάλληλοι ενώ απαιτούνται 2 διοικητικοί υπάλληλοι.
5. Στο Ειρηνοδικείο Καρπάθου απαιτείται ένας ακόμα διοικητικός υπάλληλος.
6. Στο Πρωτοδικείο Ρόδου από τις 26 θέσεις διοικητικού προσωπικού, έχουν καλυφθεί οι 16.
7. Στο Ειρηνοδικείο Κω υπάρχει μία κενή θέση διοικητικού προσωπικού.
8. Στις δικαστικές φυλακές Κω υπάρχουν 20 κενές θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων (10 υπάλληλοι εσωτερικής φύλαξης και 10 εξωτερικής φρούρησης) και 5 κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων.

3. Υπουργείο Εργασίας
1.Στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Κω, υπηρετούν ένας επιθεωρητής και ένας διοικητικός υπάλληλος. Απαιτούνται δύο ακόμα επιθεωρητές και ένας διοικητικός υπάλληλος.
2.Στην επιθεώρηση εργασίας στην Κάλυμνο, υπηρετεί ένας διοικητικός υπάλληλος ενώ χρειάζεται ένας επιθεωρητής και ένας διοικητικός υπάλληλος επιπλέον.
3.Στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Κάρπαθο δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος αφού ο τελευταίος υπέβαλε παραίτηση ενώ απαιτούνται δύο τουλάχιστον υπάλληλοι (επιθεωρητής και διοικητικός). 

1 σχόλιο:

  1. οι υπόλοιποι νομοί δεν χρειάζονται άτομα σε αυτές και άλλες υπηρεσίες, ή απλά οι βουλευτές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Αφού μας σφάξαν, ας κάνουν τουλάχιστον καμιά πρόταση, μπάς και....

    ΑπάντησηΔιαγραφή