Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κυκλοφόρησε η κοινή υπουργική απόφαση για παράλληλη άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ. σε 81 δήμους

Κυκλοφόρησε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση για την παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία που είχε ζητήσει η Κ.Ε.Δ.Ε. για 81 δήμους της χώρας. Η απόφαση αφορά στο σύνολο των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομία για τους δήμους αυτούς. Η έκδοση της απόφασης είχε ζητηθεί από την Κ.Ε.Δ.Ε. στις 2 Αυγούστου, θυμηθείτε τη σχετική μας ανάρτηση.

Θυμίζουμε ότι με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 81 του ν.4172/2013 (Α' 167) για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, έως και τις 22.9.2013, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που εκδίδεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων. Με την ίδια απόφαση μπορεί να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την άσκηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων κατά το χρονικό αυτό διάστημα.

Κατ’ εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε η ΚΥΑ οικ.34280/28.08.2013 (ΦΕΚ 2137/29.08.2013 τεύχος Β’) «Παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία».

 Κατεβάστε τη σχετική απόφαση και δείτε σε ποιους δήμους έχει εφαρμογή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου