Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα πλαστά δικαιολογητικά δημοτικών αστυνομικών - Εκτίμηση ότι αποτελούν 5% ως 10% του συνόλου

Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί τι αναφέρει η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Έυη Χριστοφιλοπούλου στην εκπομπή "Πρωϊνό MEGA", για τα πλαστά δικαιολογητικά Δημοτικών Αστυνομικών που βρέθηκαν κατά τους σχετικούς ελέγχους, για τις απολύσεις που έγιναν στην Ρόδο για τον λόγο αυτό, αλλά και για το ποσοστό απορρόφησης των Δημοτικών Αστυνομικών. 

Μεταξύ άλλων αξίζει να δώσετε βάση στον...γέλωτα των δημοσιογράφων στα λεγόμενα της Υφυπουργού για τα πλαστά δικαιολογητικά.

Δείτε σχετικό video (από την αρχή):



Πηγή: http://dimastin.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης και αναλυτικό ρεπορτάζ στη "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ":

Ευ. Χριστοφιλοπούλου: Τρεις απολύσεις δημοτικών αστυνομικών για πλαστά πιστοποιητικά

«Νόμιμη η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων»


Σε τρεις απολύσεις δημοτικών αστυνομικών, με παρέμβαση εισαγγελέα, για πλαστά δικαιολογητικά αναφέρθηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο Mega, είπε πως οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν καθώς υπάρχει ανάγκη «να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα».

Επεσήμανε ότι η εικόνα που υπάρχει, μέχρι στιγμής, καταδεικνύει πως η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων είναι νόμιμη και εκτίμησε ότι το ποσοστό υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά θα κυμανθεί στο 5-10%.

Επιπλέον, πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση».

Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική τη συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, με τα οποία υπάρχει ήδη επιτάχυνση στον έλεγχο των υποθέσεων και ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια».

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, είπε πως το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε αυτό των καθεστώς δεν θα ξεπερνά το 4% και από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σημείωσε ότι με την ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία, οι πολίτες ενημερώνονται και ελέγχουν τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε, όπως ανέφερε, «η απόφαση που κατεβάζει ο πολίτης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να έχει και τη μορφή ακριβούς αντιγράφου, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τις συνδιαλλαγές του με το δημόσιο».

Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/story/689079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου