Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας 3 Σεπτέμβρη, ημέρα δίκης σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας - Συμπαράσταση ΑΔΕΔΥ με παναττική στάση εργασίας

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 836

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων της, με ξεκάθαρο στόχο την φίμωση μιας Ομοσπονδίας που πρωτοστατεί στον αγώνα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικα.
Η παραπομπή στο Δικαστήριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή και ενόψει ενός «καυτού Σεπτέμβρη», λόγω της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις που προωθούνται με πρόσχημα την διαθεσιμότητα-κινητικότητα. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα της νέας επίθεσης που προετοιμάζεται σε βάρος της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της, μέσω της αξιολόγησης Δομών και Ανθρώπινου Δυναμικού, που είναι ενταγμένη στην πολιτική των μνημονιακών πολιτικών για απολύσεις εργαζομένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, από τις 11.00 το πρωί έως τέλος του ωραρίου.
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτίριο 9-Αίθουσα 7 που θα γίνει η δίκη.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη μαζική, δυναμική συμμετοχή και παρουσία τους να δώσουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό τους.
Η  κινητοποίηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του νέου  κύκλου αγώνων  ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τη στιγμή που τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών είναι εμφανή και στον πλέον κακόπιστο, μόνη διέξοδος ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η συνολική και μαζική αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση, με τη δικαστική παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η κατηγορία που ανασύρει και προσάπτει στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, η μνημονιακή Κυβέρνηση, αφορά στην αντίδραση της Ομοσπονδίας και στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2011, ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων (νέο μισθολόγιο) και στα μνημονιακά μέτρα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στην ΠΟΕ – ΟΤΑ. Κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν, με τη μαζική τους παρουσία στις 12:00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια, στην Κυβέρνηση, ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων και των εργαζομένων. Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά μέχρι την  ανατροπή της πολιτικής - λαιμητόμου των Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Αγαθών και των Δημοσίων Υπαλλήλων.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου