Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δημοτική Αστυνομία και Χρυσή Αυγή, η αλήθεια στη μέση, άρθρο της Ελευθεροτυπίας

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για τη «θερμή υποδοχή» που επιφύλαξαν πριν από λίγες ημέρες οι δημοτικοί αστυνομικοί στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η.Παναγιώταρο και Η. Κασιδιάρη. 


 Οπως σε πολλά πράγματα όμως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: αφ' ενός οι δύο εκπρόσωποι του ναζιστικού κόμματος έδωσαν στη δημοσιότητα ένα αποσπασματικό βίντεο στο οποίο επιδοκιμάστηκαν από μία μειοψηφία παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν ανήκαν όλοι στη Δημοτική Αστυνομία, αφ' ετέρου κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους όσοι επιχειρούν να αποσιωπήσουν τη δυναμική διείσδυση της Χ.Α. στους κόλπους της Δημοτικής Αστυνομίας και, βεβαίως, της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστό ότι στις πρόσφατες εκλογές του συνδικαλιστικού σωματείου, η παράταξη ΔΑΔΑ πήρε δύο έδρες. Επισήμως η εν λόγω αυτοπροσδιορίζεται «κομματικά ανεξάρτητη», αλλά, με μία προσεκτικότερη ματιά στις θέσεις της, αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα ποιος είναι ο πραγματικός ιδεολογικός προσανατολισμός της: «Δεν κρυβόμαστε ότι ζητούμε τη μετατροπή του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας σε ένα τοπικού χαρακτήρα ένστολο σώμα ασφαλείας ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων», αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίσημο διαδικτυακό της κόμβο. Μία άποψη την οποία η Χ.Α. έχει πολλάκις υποστηρίξει. 

Οσον αφορά αυτό καθαυτό το συμβάν, ο πρόεδρος και το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας, Α. Κόσιβας και Γ. Λεβεντάκης αντίστοιχα, υποστηρίζουν ότι οι δύο βουλευτές δεν προσεκλήθησαν από κάποιον. Εξηγούν ότι επισκέφθηκαν την έδρα της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, όπως και βουλευτές άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συγκέντρωσης της Δημοτικής Αστυνομίας και της κινητοποίησης που ακολούθησε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Τονίζουν ότι οι Κασιδιάρης-Παναγιώταρος μίλησαν αυτοβούλως, εκμεταλλευόμενοι τη μικροφωνική εγκατάσταση που είχε στηθεί από νωρίς το πρωί στο ισόγειο του κτηρίου, η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες της προσυγκέντρωσης προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμούς αλληλεγγύης σύλλογοι, σωματεία και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας που κατέφθασαν στην Αθήνα απ' όλη την περιφέρεια της χώρας, εν όψει της κεντρικής κινητοποίησης από το τριτοβάθμιο σωματείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου