Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ομάδα εργασίας για τη δημοτική αστυνομία συγκροτείται από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιο κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. Συγκροτείται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις στο θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών, μετά τις δηλώσεις των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι η εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών θα αξιοποιηθεί «στο ακέραιο» από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε να εννοηθεί ότι μερίδα των δημοτικών αστυνομικών που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν στην ΕΛ. ΑΣ, επισημαίνοντας ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας που θα προχωρήσει τάχιστα.

Newroom Enet  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Πηγή:  http://www.enet.gr/

Άμεσα ομάδα εργασίας ΥΠΕΣ - Προστασίας Πολίτη για τη δημοτική αστυνομία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας (δεξιά) και ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου (αριστερά), στις σημερινές τους δηλώσεις επεσήμαναν ότι σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα.
Στη σύσταση ομάδας εργασίας για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος της κινητικότητας σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς προχωρούν άμεσα τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως μετά τις σημερινές δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.

Επισήμαιναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς, όπως σημείωναν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.

«Θα αξιοποιήσουμε στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών»
Τις προθέσεις του σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία ξεκαθάρισε με δήλωσή του νωρίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας».

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, «ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Δένδιας καλεί κόμματα, αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς να στηρίξουν «τη μεγάλη αυτή προσπάθεια» και τονίζει ότι «κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».

«Ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων»
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για «ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου