Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κοινή προκήρυξη Σ.Δ.Α.Α - Σ.Δ.Α.Θ για την ενημέρωση των πολιτών

Συνάδελφοι, 

το Σ.Δ.Α.Θ. μετέφρασε ένα κείμενο του Σ.Δ.Α.Α. σχετικά με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο μοιράστηκε το Σάββατο (13/7) το πρωί στους τουρίστες που επισκέπτονταν το μουσείο της Ακρόπολης. Σας ενθαρρύνουμε να κατεβάσετε το κείμενο, να το εκτυπώσετε και να το μοιράσετε στους πολίτες των δήμων σας για να ενημερωθούν σχετικά. Μπορείτε να το μοιράσετε σε πολυσύχναστα μέρη όπως Πλατείες, κεντρικά φανάρια, λαϊκές αγορές, και γενικά όπου νομίζετε εσεις.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Συμπολίτες,

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελλάδα. Τη στιγμή που όλες οι χώρες του κόσμου και ειδικά οι Ευρωπαϊκές διαθέτουν ισχυρές Δημοτικές Αστυνομίες, η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως και καταργεί το θεσμό. Την 1η Ιανουαρίου του 2014 η πατρίδα μας αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όντας η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ασκούν καθημερινά 29 αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση, υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο, λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, προστασία πάρκων και παιδικών χαρών, προστασία του περιβάλλοντος, συμμετοχή στα προγράμματα πολιτικής προστασίας, εξυπηρέτηση κατ’οίκον ατόμων με αναπηρίες και υπερηλίκων , είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους .

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πέρα από τα κενά αστυνόμευσης που θα δημιουργήσει στους παραπάνω τομείς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεράστιο φορτίο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι υποσχέσεις για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλαστές αφού σκοπός της κατάργησης είναι οι απολύσεις και τίποτα άλλο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Κατεβάστε την προκήρυξη.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πηγή: http://sdathess.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου