Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εκκίνηση λειτουργίας του θεσμού των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη

Την εκκίνηση λειτουργίας του θεσμού των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας το ΣΕΔ που αρχίζει να λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ανοίγοντας παράλληλα τη νέα εποχή για το ιστορικό κτίριο.

«Όλοι μαζί εγκαινιάζουμε σήμερα, μια νέα εποχή στις σχέσεις του Δημότη με το δήμο Αθηναίων» τόνισε ο κ. Καμίνης σημειώνοντας ότι «με επίγνωση και ευαισθησία για τις ανάγκες των πολιτών της Αθήνας, που καθημερινά ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια, και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις συναλλαγές τους με την πολιτεία, επιχειρούμε τώρα τη μεγάλη καινοτομία : φέρνουμε τον Δήμο κοντά στο δημότη. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη αλλαγή στη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων, εδώ και δεκαετίες, και το πρώτο μεγάλο βήμα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που θα εξορθολογίζει τη διοίκηση, θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και θα συμβάλει στην ουσιαστική αποκέντρωση».

Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, εγκατεστημένα σε κάθε μία από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, αφορούν αμιγώς σε υπηρεσίες του Δήμου και όχι σε υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, και βρίσκονται στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων. Εξαίρεση αποτελεί το ΣΕΔ της 6ηςΚοινότητας, που στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.

«Κάθε δημότης της Αθήνας, να διεκπεραιώνει από τη γειτονιά του, 154 διαφορετικές εργασίες, που αφορούν στις διευθύνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης και Αποκέντρωσης, της Αστικής Κατάστασης, του Εμπορίου και της Ανάπτυξης, των Κοινόχρηστων Χώρων, των Δημοτικών Προσόδων, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ θα εξυπηρετούν τους δημότες και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι με συστήματα προτεραιότητας και χώρος αναμονής για την άμεση και λειτουργική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο δήμος Αθηναίων είναι ο πρώτος δήμος που προχωρά σε ένα τέτοιο πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αποτελεί βασική δομή του εξορθολογισμού της διοίκησης και έχει ένα και μοναδικό στόχο : την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και μάλιστα στη γειτονιά του, χωρίς επιβαρυντικές μετακινήσεις, ταλαιπωρία και γραφειοκρατία, και επίσης – με απόλυτη διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου