Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Οχι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ με ψήφισμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

«Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

«Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης, ιδίως στην κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ωστόσο, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με αιφνιδιασμούς και λουκέτα. Αντίθετα, γίνονται μετά από σχεδιασμό, διεξοδικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και τη δημιουργία μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συμμαχιών» αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας το οποίο καλεί τα πολιτικά κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να βρουν ένα κοινό τόπο ώστε και η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει ήδη από σήμερα , και «ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της να αρχίσει αμέσως, στη μεταρρυθμιστική λογική που υποδείξαμε πιο πάνω, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων».

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=517760

Δείτε το σχετικό ψήφισμα στη Δι@ύγεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου