Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Καταψηφίστηκαν στη Βουλή το άρθρο για τις λαϊκές αγορές και η τροπολογία για το ΕΣΠΑ

Καταψηφίσθηκαν στη Βουλή το άρθρο για τις λαϊκές αγορές και υπουργική τροπολογία που αφορά και την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων διαφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε το άρθρο για τις λαϊκές και ψήφισε την τροπολογία.

Συγκεκριμένα καταψηφίσθηκαν το άρθρο 42 που αφορά μεταξύ άλλων τον διορισμό των Διοικήσεων των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και η τροπολογία 519 που ρύθμιζε διαδικαστικά θέματα σχετικά με την αδειοδότηση οικοδομικών εργασιών, την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης, την ίδρυση και λειτουργία εταιρειών (σχετίζεται με το ΕΣΠΑ).

Σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές η κυβέρνηση πρότεινε να διορίζονται οι Διοικήσεις από τον υπουργό, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να γίνονται από τον αιρετό περιφερειάρχη. Η αρνητική ψήφος του ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας οφείλεται όχι σε διαφωνία επί της ουσίας, αλλά στην έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης σχετικά με το περιεχόμενό της.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζαν ότι η τροπολογία που καταψηφίστηκε «αφορά διαδικασίες επιτάχυνσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα να ανέβει στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας». «Προφανώς κάποιοι δεν κατανόησαν τη σημασία της. Δεν μπορεί παρά να το αντιληφθούν», σημείωσαν χαρακτηριστικά.


ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου