Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γερμενή κατέθεσε ο Καμίνης - Ρεπορτάζ για το επεισόδιο

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατατέθηκε σήμερα το πρωί η μήνυση του δημάρχου Αθηναίων κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη επιτέθηκε εναντίον του Γιώργου Καμίνη, εντός του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. 

  Στη μήνυσή του, ο Γ. Καμίνης ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.


Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του. Καθώς και στην απόπειρα του Γ. Γερμενή να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του, αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε "είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση"».
Πηγή: ΑΜΠΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Πατέρας 12χρονής: «Σε κανέναν να μην τύχει αυτό που συνέβη στο παιδί μου»


Είχε πάει με τα τέσσερα παιδιά του στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων για την πασχαλινή εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος θα προσέφερε δώρα σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

Η απόπειρα χειροδικίας του Γ. Γερμενή κατά του δημάρχου Γ. Καμίνη στιγμάτισε την αθώα ψυχή ενός μικρού κοριτσιού.
Η απόπειρα χειροδικίας του Γ. Γερμενή κατά του δημάρχου Γ. Καμίνη στιγμάτισε την αθώα ψυχή ενός μικρού κοριτσιού.

Ο 50χρονος Δ.Χ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο ίδιος και η 12χρονη κόρη του θα βρίσκονταν λίγη ώρα μετά στο επίκεντρο της βίαιης μανίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, ο οποίος στην προσπάθειά του να χειροδικήσει σε βάρος του δημάρχου χτύπησε το 12χρονο κορίτσι...

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ο πατέρας της μικρής Μαρίας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πρωί της Μ. Πέμπτης στο παλιό φρουραρχείο της οδού Φιλαδελφείας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ξαφνική επίθεση που δέχθηκε το παιδί του. «Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Με ρωτούν συνέχεια ''γιατί, μπαμπά, γιατί έγιναν αυτά σήμερα;''», μας λέει. «Δεν θα ήθελα ποτέ κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση», συμπληρώνει ο 50χρονος πατέρας.

Ο Δ.Χ. διάγει μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας. Χτυπημένος από ασθένεια που του έχει προκαλέσει βαριά αναπηρία, άνεργος εδώ και καιρό, όπως και η σύζυγός του, προσπαθεί να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα τέσσερα παιδιά του. Το μεγαλύτερο είναι η 12χρονη Μαρία και το μικρότερο μόλις 9 μηνών... «Είχαμε φτάσει στο Κέντρο του Δήμου και έτυχε να είμαστε η πρώτη οικογένεια που ο δήμαρχος έδωσε τα πασχαλινά δώρα», διηγείται ο 50χρονος. «Την ώρα που η κόρη μου βρισκόταν κοντά στον δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδελφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο που άρχισε να βρίζει. Και τότε η μικρή μας δέχθηκε το χτύπημα. Η γυναίκα μου με το μωρό και εγώ με το 5χρονο παιδί μας είχαμε προχωρήσει μπροστά όταν την ακούσαμε να φωνάζει: ''Με χτύπησαν, το μάτι μου''. Ετρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει».


Σε λάθος σημείο
Οπως περιγράφει ο άτυχος πατέρας, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. «Ούτε τον έβρισα ούτε μίλησα άσχημα. Το μόνο που γύρισα και του είπα ήταν: ''Γιατί χτύπησες το παιδί;''. Εκείνος μου απάντησε: ''Δεν χτύπησα το παιδί''», μας λέει. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κανείς, ο οποιοσδήποτε, θα μπορούσε να έχει σκοπό να επιτεθεί σε ένα παιδί. Πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήρθε με σκοπό να χτυπήσει το παιδί μου. Η κόρη μου βρέθηκε στο λάθος σημείο την κακή στιγμή και έτυχε να συμβεί». Πάντως, για το χτύπημα στο παιδί ο Γ. Γερμενής δεν του ζήτησε ποτέ συγνώμη.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής ήταν γνωστός στη μουσική σκηνή του black metal ως «Καιάδας», καθώς συμμετείχε στο συγκρότημα Naer Mataron.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής ήταν γνωστός στη μουσική σκηνή του black metal ως «Καιάδας», καθώς συμμετείχε στο συγκρότημα Naer Mataron.

Το παιδί χτυπήθηκε πάνω από το φρύδι και λίγο στο μάτι. Αμέσως έτρεξαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου και έβαλαν πάγο στο σημείο για να μην πρηστεί. Το μεγαλύτερο «κατάλοιπο» της επίθεσης ήταν το σοκ που υπέστησαν τα παιδιά από τις υβριστικές φράσεις και τη μανία του Γ. Γερμενή. «Ευτυχώς, το χτύπημα δεν ήταν σοβαρό. Δόθηκε μεγάλη έκταση στο περιστατικό και εγώ το θεωρώ λήξαν. Μάλιστα, στην κατάθεση που έδωσα στην αστυνομία είπα ότι δεν ζητάω τίποτα παραπάνω.

Τα παιδιά, όπως είναι λογικό, σοκαρίστηκαν. Ο μικρός με ρωτά συνέχεια γιατί έγιναν όλα αυτά κι εγώ προσπαθώ να του πω αλήθειες, αλλά και να τον ηρεμήσω... Εκείνο που με στενοχώρησε πιο πολύ είναι ότι άκουσα πως ο άνθρωπος αυτός με είπε αλήτη και ψεύτη. Ούτε αλήτης είμαι ούτε ψεύτης. Είμαι ένας άνθρωπος με προβλήματα, που βάζω πάνω απ' όλα την αξιοπρέπεια της οικογένειάς μου», τονίζει.

Σε καμία στιγμή της αφήγησης των περιστατικών η φωνή του Δ.Χ. δεν κρύβει οργή. Ως άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, έχει μάθει να συγχωρεί τους ανθρώπους. «Είμαι στους δρόμους από μικρός, έχω κουραστεί για να επιβιώσω. Και αυτό που συνέβη με την υγεία μου με έχει κάνει να βλέπω αλλιώς τους ανθρώπους και τα πράγματα. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους, τους συγχωρώ, ακόμη ελπίζω σε αυτούς. Και είμαι της άποψης ότι για κάθε πράξη του ο καθένας θα κριθεί από αλλού», τονίζει.

Ο Δ.Χ. δηλώνει κατά της βίας, ωστόσο δεν θέλει να εμπλακεί στα πολιτικά θέματα των κομμάτων. «Κανένας πατέρας να μη βρεθεί στη θέση που βρέθηκα εγώ, κανένα παιδί να μην υποστεί τη βία από κανέναν», τονίζει ο πατέρας, που πάντως το έχει ήδη αποφασίσει: δεν θα ξαναπαραστεί σε καμία γιορτή!

Εβγαλαν άδειες μετά τις... εκλογές

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν οι βουλευτές της ΧΑ
Κυκλοφορούν, οπλοφορούν και απειλούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εκμεταλλευόμενοι την ευχέρεια που τούς δίνει ο νόμος και επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου οι βουλευτές έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Τέτοια ήταν η... αγωνία τους να αποκτήσουν όπλο, που τις αιτήσεις τις κατέθεσαν πριν ακόμη ορκιστούν στη Βουλή, 15 μέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου!

Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι σήμερα τουλάχιστον 15 από τους 18 εκλεγμένους βουλευτές ήδη οπλοφορούν, χωρίς να χάνουν την ευκαιρία να επιδεικνύουν τα όπλα τους... Από τους πρώτους που ζήτησαν και έλαβαν άδεια ήταν και ο πρωταγωνιστής των πρόσφατων επεισοδίων σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», ήταν έτοιμος, όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, να βγάλει το όπλο του, το οποίο έφερε μαζί του.

Η απάντηση Γερμενή
Στη δήλωση που έκανε ο ίδιος, δεν αρνείται ότι έφερε όπλο, αλλά χαρακτηρίζει ως «ψευδείς και άθλιες» τις κατηγορίες τους εις βάρος του. «Εφτασαν στο αισχρό σημείο να πουν ότι χτύπησα ένα ανήλικο κοριτσάκι. Τα σχετικά βίντεο τους διαψεύδουν ξεκάθαρα... Αποδεικνύεται ψευδέστατη και η σκευωρία τους σχετικά με δήθεν πρόθεσή μου να τραβήξω όπλο. Στο σημείο υπήρχαν πολλές κάμερες που κατέγραψαν επακριβώς τα γεγονότα. Τους καλώ να δώσουν το επίμαχο τηλεοπτικό υλικό στη δημοσιότητα», αναφέρει στη δήλωσή του ο «Καιάδας».

Τα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα, μόνο που το υλικό διαψεύδει καταφανώς τον Γ. Γερμενή. Στις εικόνες έχει καταγραφεί ο βουλευτής να στρέφεται μαινόμενος κατά του δημάρχου Αθηναίων, να προσπαθεί να τον προσεγγίσει για να του επιτεθεί και να «μπλοκάρεται» από την προσωπική ασφάλεια του Γ. Καμίνη. Επίσης, ακούγεται καθαρά η φράση των παρισταμένων «άσε το όπλο!». Τελικά, τη στιγμή που είναι έτοιμος να χτυπήσει με το χέρι του τον δήμαρχο, τον συγκρατούν και το χέρι του πέφτει σε κορίτσι που βρίσκεται στον χώρο.

Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στον... αφιονισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Θα περίμενε κανείς ένα άτομο που επιτίθεται σε δημόσιο πρόσωπο να συλλαμβάνεται, ωστόσο η αστυνομία για μία ακόμη φορά έμεινε θεατής στις προκλητικές πράξεις του βουλευτή της Χ.Α.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι αξιωματικοί της δεν έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν βουλευτή, παρά μόνο αν εκείνος διαπράττει κακούργημα. Ωστόσο, την ώρα που συμβαίνει ένα περιστατικό, ποιος είναι εκείνος που κρίνει ποια βίαιη ενέργεια είναι κακουργηματικού χαρακτήρα ή όχι;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί... σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που βουλευτές της Χ.Α. επιδίδονται σε ντελίριο ανομίας μπροστά στα μάτια τους. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όταν ο βουλευτής Χ. Παππάς είχε απελευθερώσει κρατούμενο της αστυνομίας, στην Κρήτη, όταν ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε απειλήσει ευθέως διμοιρίτη, αλλά και κατά τα επεισόδια σε βάρος μικροπωλητών σε Ραφήνα και αλλού.

Από το «εγέρθουτω» στο φρουραρχείο

Ο... μεταλλάς βουλευτής που λατρεύει να προκαλεί
«Μα πώς βρίζει έτσι, άγιες μέρες!» ακούστηκε το σχόλιο ενός σοκαρισμένου πολίτη που έτυχε να βρεθεί τη Μ. Πέμπτη στο κτίριο του Δήμου Αθηναίων της οδού Φιλαδελφείας, όπου ο δήμαρχος δέχθηκε την επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμενή. «Δεν τον νοιάζει, είναι σατανιστής!» ήταν η... πληρωμένη απάντηση έτερου αυτόπτη, που γνώριζε καλύτερα το παρελθόν του βουλευτή.

Ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός στη μουσική σκηνή του black metal ως «Καιάδας», λίγη σχέση έχει με τον χριστιανισμό, όπως άλλωστε υποδηλώνουν οι στίχοι των τραγουδιών του συγκροτήματος στο οποίο ανήκει, των Naer Mataron.

Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας της Χ.Α. να υποστηρίξει το σύνθημα των ινδαλμάτων τους χουντικών περί «πατρίδος, θρησκείας, οικογένειας», ο ίδιος έχει επανειλημμένως διατυπώσει τις αντιχριστιανικές του θέσεις.

Πάντως, το πρόσφατο περιστατικό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή των εκλογικών πανηγυρισμών της Χ.Α., ο Γιώργος Γερμενής τράβηξε αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας, αφού ήταν αυτός που έδωσε εντολή στους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών του Μαΐου να σηκωθούν όρθιοι όταν θα έμπαινε ο αρχηγός.

Το «εγέρθουτω» (αντί του σωστού αρχαιοελληνικού παραγγέλματος «εγέρθητε») του «Καιάδα» έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως.

Στη Ραφήνα
Εκτοτε έχει διανύσει... μακρά πορεία με επεισόδια και «εμφανίσεις» του που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης. Ο Γ. Γερμενής ήταν ένας από τους χρυσαυγίτες βουλευτές που συμμετείχαν στη βίαιη επίθεση που είχε σημειωθεί στη Ραφήνα τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τότε τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλο είχαν επιχειρήσει να υποκαταστήσουν θεσμούς της Πολιτείας, επιτιθέμενοι σε πάγκους μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα. Η ενέργειά τους, που είχε χαρακτηριστικά? στρατιωτικής επέμβασης, προκάλεσε τότε την καταδίκη των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Μάλιστα, γι' αυτήν τους την ενέργεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου ψήφισαν να αρθεί η ασυλία τους, προκειμένου να εξεταστούν οι κατηγορίες σε βάρος τους για αντιποίηση αρχής, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας. Βλέποντας το κλίμα κατά τους, ο Γερμενής ζήτησε τον λόγο «για να γραφεί στα πρακτικά ότι ζητάμε άρση ασυλίας»!

Προσέφερε κάλυψη
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γιώργος Γερμενής προκάλεσε ακόμη μία φορά με τη φασιστική συμπεριφορά του, όταν κάλυψε απολύτως τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χ.Α. που είχαν επιτεθεί σε περαστικό στην Ανάβυσσο επειδή άκουγε... Μίκη Θεοδωράκη.

Οπως είχε καταγγείλει το μέλος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Ζαμπέλης, ο οποίος είχε δεχθεί την επίθεση, ο Γερμενής είχε υποστηρίξει ότι ο συνδικαλιστής «δεν έπρεπε να βάζει τέτοια τραγούδια, αλλά το περιστατικό να θεωρηθεί λήξαν»!

ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ