Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καμίνης: Υπέρ της απομάκρυνσης υπαλλήλων «που δεν μπορούν» - «Πολλοί και χαμηλής ποιότητας οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων»

Υπέρ της απομάκρυνσης υπαλλήλων από υπηρεσίες πρώτης γραμμής , όπως το πράσινο και η καθαριότητα, «όπου υπηρετούν εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας που εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες», τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καμίνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που απαιτείται σε ό, τι αφορά το προσωπικό του δήμου είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής , όπως το πράσινο και η καθαριότητα, υπηρετούν εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας που εξ αντικειμένου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Έδωσα στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων στον δήμο Αθηναίων. Απαιτείται ένας εξορθολογισμός στον τομέα των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων. Εάν πρόκειται να απομακρυνθεί αριθμός υπαλλήλων για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες, θα πρέπει να υπάρξει, παράλληλα, αντικατάσταση του με τον ίδιο αριθμό προσλήψεων. Και φυσικά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι δεξιότητες του προσωπικού», πρόσθεσε

Να εξασφαλίσει η Αυτοδιοίκηση την αυτόνομη λειτουργία της
Παράλληλα ο κ. Καμίνης, ενόψει και του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που ξεκινάει την Πέμπτη στα Γιάννενα έστειλε μήνυμα στους συναδέλφους του τονίζοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενηλικιωθεί και να εξασφαλίσει την αυτόνομη λειτουργία της. Η εποχή που περιμένει το χαρτζιλίκι από το κράτος – πατέρα πρέπει να τελειώσει. Η ίδια πρέπει να έχει την ευθύνη για την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου συστήματος ανταποδοτικών τελών και την απόκτηση πόρων, δίνοντας στους πολίτες απολογισμό του έργου της. Το «δώσε και σε μένα μπάρμπα» πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει υπεύθυνη των οικονομικών της και να πάρει την τύχη της στα χέρια της», κατέληξε.

Πηγή: aftodioikisi.gr


Γ. Καμίνης: Πολλοί και χαμηλής ποιότητας οι εργαζόμενοι στο Δήμο



Πηγή:www.capital.gr

Σε απολογισμό της έως τώρα θητείας του προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο συνέδριο της «Δράσης».

Αναφερόμενος, στο εργατικό δυναμικό του δήμου, τόνισε ότι «παρέλαβε» 12000 εργαζομένους, αυτή τη στιγμή εργάζονται 8700, με προοπτική έως τη λήξη της θητείας του να μείνουν 8000.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης εκφράστηκε ανοικτά υπέρ δραστικών αλλαγών:
«Ποσοτικά ο Δήμος Αθηναίων έχει πολλούς εργαζόμενους. Αλλά υπάρχει ζήτημα ποιότητας». Υπάρχουν πολλοί με χαμηλά προσόντα. Προτιμώ να ‘δώσω’ 5 χιλιάδες εργαζόμενους και να πάρω 2-3 χιλιάδες τους οποίους όμως θα τους διαλέξω» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου