Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αιχμηρή ανακοίνωση Ένωσης Δημοτικών Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Αθήνας για το προσχέδιο νόμου για το Δημόσιο

Νομοσχέδιο διάλυσης- απολύσεων και αυταρχισμού
Οι αδίστακτοι ΣΑΜΑΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ συνεχίζουν το εθνο-σωτήριο έργο τους


Ο Σωτήρης, ο Σώζων  και ο Σώστης σε νέες περιπέτειες
Η κυβέρνηση, αφού απαξίωσε πλήρως τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά συκοφαντώντας τουςεργαζόμενους , αφού εκτίναξε την ανεργία στα ύψη και εξοβέλισε μισθούς-συντάξεις και δικαιώματα στον πυρ το εξώτερον, δίνει ένα ακόμη χτύπημα, διαμορφώνοντας μια κοινωνία κανιβαλισμού, όπου ο άνεργος θα αντιπαλεύει τον εργαζόμενο, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα  αυτόν του δημοσίου κ.ο.κ., αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που υπηρετεί (ΕΕ-ΔΝΤ).. Πέραν όλων των άλλων προσαρμόζει τις διατάξεις του ν.4093/2012, σχετικά με την διαθεσιμότητα-κινητικότητα, για να υλοποιηθεί ο άμεσος στόχος τους για εκδίωξη 40.000 (15.000+25.000) και πλέον εργαζομένων από το Δημόσιο. Είναι ήδη έτοιμος, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, ο  κατάλογος με τους φορείς του δημοσίου και τα Νομικά Πρόσωπα που πρόκειται να καταργηθούν και να απολυθεί το προσωπικό τους.

Με την πλήρη θεσμοθέτηση του διευθυντικού δικαιώματος υπό τον αυστηρό έλεγχο της κεντρικής διοίκησης, το κράτος μεγαλώνει τον  συγκεντρωτισμό του   - καθώς αλλάζει ο τρόπος επιλογής των στελεχών τα οποία θα υπογράφουν πλέον  συμβόλαιο αποδοτικότητας. 

 Το συμβόλαιο δεσμεύει ολο το  προσωπικό το οποίο πρέπει πλέον να εργάζεται με τους όρους του προϊσταμένου ώστε κι εκείνος να ανταποκρίνεται στα όσα έχει δεσμευτεί στους δικούς του προϊσταμένους για να μείνει στη θέση του.



ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ:
Α. ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 Στα νέα  οργανογράμματα, όπως είναι ήδη γνωστό, προβλέπεται ψαλίδι κατά μέσο όρο 50% σε δομές και υπηρεσίες, με τους υπαλλήλους που "περισσεύουν" να τίθενται στη δεξαμενή των 25.000  υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ώς το τέλος του 2013. Η μείωση αυτή των οργανικών θέσεων θα γίνεται με διαδικασία - εξπρές απαιτώντας μόνο την κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού. Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στο πρώτο άρθρο του ν/σ: "Σχετικά με τη βελτίωση της οργάνωσης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας, καθώς και για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δημοσιονομικών πόρων των δημοσίων υπηρεσιών, των Ν. Π. Δ. Δ. και των Ο. Τ. Α., επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις προσωπικού με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού"

1. Με Προεδρικά διατάγματα καθορίζονται πλέον οι Ο.Ε.Υ. των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. (…. Αν αυτό δεν είναι …χούντα…)

2. Τα προεδρικά διατάγματα εκδίδονται με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του αρμοδίου κατά περίπτωση υπουργού.

3. Στους νέους Οργανισμούς, μεταξύ άλλων καθορίζονται:
α) Η κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων των φορέων καθώς και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες υπηρεσίες ή οργανικές μονάδες ή η κατάργησή τους.
 β) Η σύσταση ή κατάργηση οργανικών θέσεων κατά κατηγορία και κλάδο.
γ) Η σύσταση νέων κλάδων κατά κατηγορίες, καθώς και η συγχώνευση ή κατάργηση υφισταμένων με δυνατότητα κατάργησης αντίστοιχων οργανικών θέσεων.
δ) Η μεταφορά οργανικών θέσεων σε άλλους κλάδους, υφιστάμενους ή νέους, της ίδιας ή άλλης κατηγορίας, καθώς και η ρύθμιση θεμάτων ένταξης υπηρετούντων υπαλλήλων σε νέους κλάδους της ίδιας κατηγορίας, που προκύπτουν με σύσταση ή συγχώνευση υφισταμένων.

Β. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
1. Οι Γενικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές,  οι Προϊστάμενοι για ν΄αναλάβουν  τη θέση ευθύνης δεν χρειάζεται να έχουν τον Βαθμό Α’, Β’ ή Γ’ ως προϋπόθεση. Παίρνουν το βαθμό εφόσον επιλεγούν στη θέση στην οποία αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος βαθμός.(Αν αυτό δεν είναι διορισμός τύπου…χούντας…)
2. Με Προεδρικό Διάταγμα καθορίζονται τα γενικά και τα ειδικά προσόντα για κάθε θέση ευθύνης που πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος γι’ αυτή( Πως αλλοιώς λέγεται η …φωτογραφία…).
3. Με την επιλογή τους σε θέση ευθύνης(5ετής) οι προϊστάμενοι υπογράφουν συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον οικείο Υπουργό ή Δήμαρχο κ.λ.π.  Αν υπάρξει εμφανής απόκλιση από τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που περιγράφονται στο συμβόλαιο,  με την πάροδο 2 ετών μπορεί να  απομακρύνονται από την θέση ευθύνης που κατέχουν.
4. Η θητεία των σημερινών στελεχών που κατέχουν θέσεις ευθύνης λήγει όταν τεθούν σε ισχύ οι νέοι Ο.Ε.Υ των  φορέων.

Γ. ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, καθώς ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,   Νομικά πρόσωπα Δ.Δ., κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα Ι.Δ. που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες,  μπορούν: α) Να Καταργούνται. Β) Να συγχωνεύονται. Γ) Να αναμορφώνονται και κυρίως ΜΠΟΡΕΙ: να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους. (Αν αυτό δεν είναι  χούντα…)
Στο πλαίσιο αυτό: α) Αλλάζει άρδην η εργασιακή σχέση των υπαλλήλων και μόνιμοι υπάλληλοι μπορούν να μετατραπούν σε ΙΔΑΧ- άρα να απολύονται εύκολα. β) Το δημόσιο μέσω της έμμεσης ή άμεσης ιδιωτικοποίησης «απαλλάσσεται»  από προσωπικό.

Δ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Η υγεία και η φυσική καταλληλόλητα!!! των υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης,  πιστοποιούνται από δημόσιο νοσοκομείο ή άλλο δημόσιο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία, σε γενικές γραμμές, τα καθήκοντα της θέσης. (Αν αυτό δεν θυμίζει … μεθόδους Ναζί…)

Ε. ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
1. Αναρρωτική άδεια συνεχόμενη δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες.
2. Ο υπάλληλος που υπερβαίνει σε συνεχόμενη άδεια τους 12 μήνες τίθεται αυτεπάγγελτα  σε διαθεσιμότητα. Το ανώτερο όριο διαθεσιμότητας είναι το 1 έτος και για ορισμένα νοσήματα   2 έτη.
3. Αν ο υπάλληλος μετά την διαθεσιμότητα δεν μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία απολύεται.
Περικόπτονται δραστικά δικαιώματα  , που αφορούν τις αναρρωτικές άδειες(π.χ. σε κάθε 8 ημέρες άδεια, πέραν των αρχικών 10 ημερών θα περικόπτεται ένα ημερομίσθιο…), με στόχο να ενοχοποιηθεί κάθε δικαίωμα και να  χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για απολύσεις, διαμορφώνοντας μια κοινωνία χωρίς ανοχές και ρίχνοντας στον κοινωνικό Καιάδα τα αδύναμα μέλη της.



Σε όλους γίνεται αντιληπτό ότι θα αυξηθεί ο αυταρχισμός, η εντατικοποίηση, οι πειθαρχικοί έλεγχοι και διώξεις  χάριν  της υλοποίησης των στόχων ΕΕ- ΔΝΤ-συγκυβέρνησης  για άρση της μονιμότητας και ελεύθερες απολύσεις στο Δημόσιο.



    Ο Αγώνας και η σύγκρουση για την αποτροπή της βάρβαρης πολιτικής τους,
Η Αντίσταση  για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης είναι καθήκον μας.




ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου