Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κόντρα Χρυσής Αυγής με Καμίνη για τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Χρυσής Αυγή και του δήμου Αθηναίων για την σημερινή διανομή τροφίμων που έκανε η ΧΑ στο Σύνταγμα σε περίπου 500 άτομα.

Από τις 09:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος η Χρυση Αυγή έδινε δωρεάν τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες αλλά ΜΟΝΟ σε Έλληνες. Μάλιστα όπως τόνισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα τρόφιμα αγοράστηκαν από έλληνες παραγωγούς με τα χρήματα της βουλευτικής αποζημίωσης που παίρνουν από την Βουλή.

Όμως ένας "πόλεμος" φαίνεται πως ξεκίνησε μεταξύ του κόμματος της Χρυσής Αυγής και του Δήμου Αθηναίων.

Τόσο το κόμμα όσο και οι βουλευτές του γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την επιστολή του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με την οποία η πλατεία Συντάγματος ΔΕΝ παραχωρείται σε κανέναν φορέα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι την διανομή. Για κάποιους φαίνεται οι θεσμοί είναι κουρελόχαρτα...

Μάλιστα το μεσημερί τόνιζαν σε ανακοίνωση τους:

"Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών Καμίνης, κάτοπιν εντολής του πολιτικού του προϊστάμενου κ. Κουβέλη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, εξέδωσε μία άθλια διαταγή απαγόρευσης της σημερινής διανομής τροφίμων της Χρυσής Αυγής. Η απάντησή μας δόθηκε μέσα απ' τα στόματα χιλιάδων Ελλήνων που παρέλαβαν σήμερα τόνους ελληνικών τροφίμων δωρεάν και ταυτόχρονα αποδοκίμασαν έντονα τη δημοτική αρχή. Ο συνήγορος του λαθρομετανάστη δεν έχει πρόβλημα όταν ξεφτιλίζεται η ιστορική πόλη των Αθηνών από παρελάσεις ξεβράκωτων και από το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Ακόμη πιο θλιβερή ήταν η στάση του Α-50 (αρχηγού της αστυνομίας Παπαγιαννόπουλου) που ενοχλήθηκε από τα οχήματα με τα τρόφιμα, δεν ενοχλείται όμως από τα χιλιάδες κλεμμένα καροτσάκια των Πακιστανών. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να γράφει τις "απαγορεύσεις" των κάθε λογής καμίνηδων, εκεί που γράφει ο ελληνικός λαός ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας."

Χθες το βράδυ ο δήμος Αθηναίων απέστειλε απάντηση στην Χρυσή Αυγή ότι δεν δίνει άδεια για την πραγματοποίηση αυτής της διανομής και να μεταφερθούν σε πλατεία στο Γκάζι.
  
Όπως γράφει στην ανακοίνωση του ο δήμος Αθηναίων δεν παραχωρεί πλέον την πλατεία Συντάγματος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε κανέναν φορέα ή κόμμα διότι η πρώτη πλατεία της χώρας δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεων. Για αυτό και ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων επέλεξε το Πεδίον Άρεως για να δώσει τρόφιμα στις 20 Ιουνίου του 2012.

Μάλιστα ο δήμος Αθηναίων λέει στην ανακοίνωση του ότι το κόμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει πλατεία στο Γκάζι ή εκεί όπου είχαν το προεκλογικό τους περίπτερο.

Ωστόσο οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής μοίρασαν κανονικά τα τρόφιμα στο Σύνταγμα.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου