Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. που ζητά αναλυτικά στοιχεία για όλες τις επιπλέον αμοιβές των υπαλλήλων Ο.Τ.Α. πέραν της τακτικής μισθοδοσίας

Αθήνα,     24    Μαΐου   2012
Αρ. Πρωτ.: 20566

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Πρόσθετων Αμοιβών έτους 2011
ΣΧΕΤ.: Η αριθ.2/49708/0022/13.9.2004 Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με την ανωτέρω κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε δυνάμει του άρθρου 18 του ν.3205/2003, οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού πρέπει, αμέσως μετά τη λήξη κάθε οικονομικού έτους, να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν στην υπηρεσία μας, κατά λόγο αρμοδιότητάς τους, τα παρακάτω στοιχεία:
1. τον αριθμό των υπαλλήλων που έλαβαν αμοιβή για προσφορά υπερωριακής εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.3205/2003, όπως ισχύει, καθώς και το συνολικό ποσό της δαπάνης που καταβλήθηκε για την αιτία αυτή.
2. τον αριθμό των κάθε είδους μονίμων και προσωρινών συλλογικών οργάνων (συμβούλια, επιτροπές και ομάδες εργασίας) που λειτούργησαν με αμοιβή, καθώς και το συνολικό ποσό της δαπάνης που καταβλήθηκε στους υπαλλήλους αυτούς.
3. τις πάσης φύσεως πρόσθετες αποδοχές που καταβλήθηκαν από οποιαδήποτε πηγή (εντός ή εκτός προϋπολογισμού), όπως λ.χ. με μορφή κινήτρου παραγωγικότητας ή αποδοτικότητας ή αυξημένης ευθύνης.
         Τα ανωτέρω στοιχεία υποβάλλονται σε συγκεντρωτικές καταστάσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών στην υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής το αργότερο έως την 31η Μαΐου εκάστου έτους.
Κατόπιν των ανωτέρω, να αποστείλετε στην Υπηρεσία μας, το αργότερο έως τις 30 Μαΐου 2012 : α) τους σχετικούς συγκεντρωτικούς πίνακες, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα που επισυνάπτεται, και β) των ΟΤΑ Α και Β βαθμού αρμοδιότητάς σας  και των Ν.Π.Δ.Δ. που αυτοί  εποπτεύουν.
Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία πρόσθετων αμοιβών που αφορούν στα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Α και Β βαθμού πρέπει να εμφανίζονται σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα για όλα τα ΝΠΔΔ κάθε ΟΤΑ. Τους παραπάνω πίνακες, υποδείγματα των οποίων μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου μας (www.ypes.gr), στην ενότητα «Το Υπουργείο», υπο-ενότητα «Έγγραφα» (http://www1.ypes.gr/el/Ministry/eggrafa),να αποστείλετε και σε ηλεκτρονική μορφή, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: k.mpillia@ypes.gr.
         Επισημαίνεται ότι τυχόν αποστολή μεμονωμένων στοιχείων από διάφορες υπηρεσίες αρμοδιότητάς σας, δεν θα λαμβάνονται υπόψη και θα επιστρέφονται.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΗΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου