Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Α. για την εκλογική απασχόληση, το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ & τα οφειλούμενα χρήματα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-3259059



                     Αθήνα, 02-05-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Έχουμε γίνει μάρτυρες της ανευθυνότητας και της ολιγωρίας που διέπει την πολιτεία σχετικά με την αποζημίωση των Δημοτικών Υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία. Μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές το ΥΠ.ΕΣ. με εγκύκλιο που έστειλε σε όλους τους Δήμους, ανακοινώσε την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε κάθε Δήμο. Με τρόπο εκβιαστικό και εκμεταλλευόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση  στην οποία έχουν οδηγηθεί  οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, ζητούν από αυτούς να καταθέσουν και την τελευταία προμετωπίδα αξιοπρέπειας που έχουν δουλεύοντας ένας για έξι.

          Τα προβλήματα είναι δύο: Πρώτον δεν γίνεται να ολοκληρώσει την διαδικασία ένα υπάλληλος έχοντας τριπλό ρόλο (επόπτης, τομεάρχης, αγγελιοφόρος) και δεύτερον με ποια κριτήρια έχει γίνει η επιλογή των υπαλλήλων που θα ασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία και θα λάβουν την εκλογική αποζημίωση.
          Καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω συνάδελφοι ότι δεν υπάρχει ίχνος αξιοκρατίας και ισότητας και ζητάμε από όλους σας εφόσον είναι και σε εθελοντική βάση να μην συμμετέχει κανείς. Θα είμαστε σύμφωνοι  αν ενταχθούν στην εκλογική διαδικασία όλοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.
          Είμαστε Αντίθετοι σε κάθε εμπλοκή των Δημοτικών Αστυνομικών κατά την υπερωριακή του απασχόληση σε εκλογικές διαδικασίες, χωρίς να λάβουν την εκλογική  αποζημίωση.

          Συνάδελφισσες- Συναδέλφοι,
          Επιπλέον, ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των διεργασιών του 41ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., το οποίο πραγματοποιήθηκε στην  πόλη της Θεσσαλονίκης, ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους των Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Δράμας, της Καρδίτσας και της Κατερίνης. Μεταξύ άλλων συζήτησαν και συμφώνησαν ομόφωνα να διεκδικήσουν τα κάτωθι:
·        Την Δημιουργία Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα χαράζει ενιαία γραμμή για τον τρόπο δράσης των Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την ελληνική επικράτεια και θα έχει ρόλο εποπτικό προς τους Δημάρχους.
·        Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από αρμοδιότητες και νέο θεσμικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει τον τρόπο άσκησης αυτών.
·        Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε από κοινού την εφάπαξ καταβολή του ποσού για την στολή ώστε να δοθεί οριστική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.
·        Να διεκδικήσουμε το επίδομα θέσης για τους Τμηματάρχες Β και τους Επόπτες.
·        Να ζητήσουμε όλοι μαζί από το Υπουργείο Εσωτερικών την τροποποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και πιο συγκεκριμένα του ν. 3731/2008.

          Η καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών & του  ποσού που  οφείλεται στις κοπέλες που έχουν δικαιωθεί με την δικαστική απόφαση  έχει καταντήσει σαν «το γεφύρι της Άρτας». Τρεις φορές έχει δοθεί ημερομηνία καταβολής και τις τρεις φορές τζίφος. Ελπίζουμε ότι η νέα ημερομηνία που έχει δώσει η Δημοτική Αρχή για καταβολή έως και την Παρασκευή 4/05 θα είναι και οριστική. Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός στα χρήματα των εργαζομένων. Αλλιώς ο Σύλλογος ξέρει και άλλες μεθόδους για την τελική καταβολή τους.

          Τέλος,  σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας εκπροσωπείται πλέον στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με την εκλογή του κ. Τάτση Θάνου και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  με την ιδιότητα του αντιπροσώπου του κ. Κόσσυβα Απόστολου.
          Είναι σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση από Δημοτικούς Αστυνομικούς σε αυτά τα επίπεδα ώστε να μπορεί  η φωνή μας και οι σκέψεις μας να εκφράζονται.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
ΤΑΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ     ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου