Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών

Ξεκινά σήμερα το πανελλαδικό πρόγραμμα του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα «Ανοικτή Πολιτεία», το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Γιάννενα, Πάτρα, Πειραιά, Βόλο, Τρίκαλα, Κοζάνη και αλλού, σχεδίασαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.

Πρόκειται για σεμινάρια επιμόρφωσης συνολικής διάρκειας σαράντα (40) ωρών, τα οποία προσφέρουν την παροχή έγκυρων γνώσεων και πληροφοριών, σχετικών με τα μεταναστευτικά φαινόμενα, την παροχή στοιχείων πολιτισμικής ενημερότητας που αφορούν τους υπηκόους τρίτων χωρών και αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των εκπαιδευομένων και την εμψύχωσή τους στην επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουλάχιστον 350 δημοτικούς υπαλλήλους και 350 δημοτικούς αστυνομικούς από τις επτά (7) Ενιαίες Αποκεντρωμένες Μονάδες Διοίκησης της Χώρας, με γεωγραφική κατανομή που θα οριστικοποιηθεί κατόπιν της μελέτης διερεύνησης αναγκών από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται χωρίς κανένα κόστος για την δημοτική αρχή που τα υποδέχεται και είναι πιστοποιημένα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου