Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εργαζόμενοι Θεσσαλονίκης: Αποχή, διότι ο Μπουτάρης απαιτεί, αλλά δεν πληρώνει - Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Θ. για συμμετοχή στην αποχή

Σε σκλήρυνση της στάσης τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μη καταβολή δεδουλευμένων νυχτερινών και Σαββατοκύριακων, σε κάποιες υπηρεσίες από τον περασμένο Νοέμβριο. Έτσι, το δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) αποφάσισε να προτείνει στα Σωματεία-μέλη του αποχή από την εργασία στις Υπηρεσίες που λειτουργούν Σαββατοκύριακα, όπως Καθαριότητα, Ηλεκτρολογικό, Δημοτική Αστυνομία.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΔΘ, «όλες οι Υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται Σαββατοκύριακα και νυχτερινά έχουν απλήρωτη τη εργασία τους από το Νοέμβριο μέχρι κα σήμερα. Η Διοίκηση ξέρει μόνο να απαιτεί!
»Απαιτεί από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά την έχει απλήρωτη!
»Απαιτεί από τους ηλεκτρολόγους και τους οικοδόμους να "βγαίνουν" οι εκδηλώσεις , αλλά τους έχει απλήρωτους!
»Απαιτεί από τους μηχανουργούς να κάνουν άμεσες επεμβάσεις, αλλά τους έχει απλήρωτους.
»Απαιτεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας να καθαρίζει την πόλη, αλλά έχει τους εργαζόμενούς της απλήρωτους.
»Απαιτεί... απαιτεί... αλλά δεν πληρώνει!»

Να σημειωθεί πως στις 15 Μαρτίου 2012 συνεδρίασε το δ.σ. του ΣΕΔΘ με θέματα:
α) Τη μη καταβολή από τη Διοίκηση του δήμου των νυχτερινών, εξαιρέσιμων και υπερωριών στους εργαζόμενους στο σύνολο των Υπηρεσιών. «Το μέρος των μισθών - γιατί για μισθούς πρόκειται - οφείλονται από το Νοέμβριο στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Η Διοίκηση έχει πληρώσει μόνο τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του '11 στους μόνιμους υπαλλήλους στην Υπηρεσία Καθαριότητας».
β) Την προσπάθεια της Διοίκησης«για απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών. Μετά από παρέμβαση των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Μαΐου '12 αποτράπηκε η είσοδος των ιδιωτών στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Η Διοίκηση θα επαναφέρει το θέμα σύντομα, αφού διακηρυγμένη θέση του Δημάρχου είναι η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου, γι' αυτό συνειδητά απαξιώνει την Καθαριότητα, το Ηλεκτρολογικό,το Μηχανουργείο και άλλες Υπηρεσίες του Δήμου».

Το δ.σ. του ΣΕΔΘ ζητεί και προτείνει:
  1. Nα σταματήσει η απαξίωση των Υπηρεσιών. Να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα για τη λειτουργία των Υπηρεσιών υλικά, σε Υπηρεσίες όπως το Ηλεκτρολογικό, αλλά και σε όλες τις άλλες Τεχνικές Υπηρεσίες.
  2. Να προμηθευτεί το Μηχανουργείο τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να διορθωθούν τα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα που παραμένουν παροπλισμένα για μήνες. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι με στοιχεία απέδειξαν τις δυνατότητες του Μηχανουργείου».
  3. Να επιστρέψουν τα 15 απορριμματοφόρα «που πάνω από 3μήνες βρίσκονται σε ιδιωτικό συνεργείο, χωρίς καμία επίσημη απόφαση και διαδικασία».
  4. Να επιστρέψουν στην Καθαριότητα όσοι μισθολογικά πληρώνονται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία , αλλά εργάζονται σε άλλες (Υπηρεσίες).
  5. Να εφοδιάσει η Διοίκηση του δήμου «όλους τους απολυμένους συναδέλφους-συμβασιούχους της Καθαριότητας που επέλεξαν να διεκδικήσουν δικαστικά την επιστροφή τους στην εργασία, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αποφάσεις που απαιτούνται».
  6. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες του δήμου, καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ:ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ (ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ): ΤΕΤΑΡΤΗ 16/05/12 07:30 π.μ.
KAΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΠΕΜΠΤΗ 17/05/12 17:30 μ.μ.
ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 17/05/12 14:00 μ.μ.
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16/05/12 12:00 μ.μ.
KOIMHΤΗΡΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 17/05/12 07:30 π.μ.

Πηγή: aftodioikisi.gr 


Ανακοίνωση Σ.Δ.Α.Θ.


Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2012

 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Σ.Δ.Α.Θ μετά την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17ης Μαΐου 2012 κηρύσσει για το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 κ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2012.

Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών, εξαιρέσιμων, αργιών και νυκτερινών από τον Νοέμβριο του 2011 δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο από τη δυναμική διεκδίκηση τους.

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων μας.
 
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ  Σ.Δ.Α.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου