Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επιστρέφει αύριο η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα - Δηλώσεις αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας

Κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης θα πρέπει να προμηθεύονται από αύριο οι επισκέπτες οδηγοί οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, καθώς τίθεται ξανά σε λειτουργία το σύστημα των περίπου 2.000 θέσεων πάρκινγκ. 

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ενεργοποιείται έπειτα από πέντε μήνες, διάστημα κατά το οποίο δεν κόβονταν κλήσεις, καθώς υπήρχε εμπλοκή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τη διαχείρισή του και την έκδοση των ειδικών καρτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το νέο σύστημα θα είναι πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης), γεγονός που, όπως εκτιμάται, σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει και σε κάλυψη των απωλειών (50.000 με 70.000 ευρώ την εβδομάδα) εξαιτίας της μη πώλησης καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4720964

Ο Γ. Αναγνωστόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, μίλησε στις 15/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα:

«Από αύριο είμαστε πάλι στη διαδικασία υλοποίησης της ελεγχόμενης στάθμευσης, ένα μέτρο που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα καλό, πρώτα από όλα για τη λειτουργία της πόλης... Αυτή τη φορά, την υλοποίηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης την έχει ο Δήμος Αθηναίων με τη Δημοτική Επιχείριση του Δήμου, τη ΔΑΕΜ, που σημαίνει ότι και από εκεί γίνεται μια οικονομία στη λειτουργία και ένα στοίχημα ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει περισσότερα από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Οι κάρτες διανέμονται κάθε πρωί. Για μια σειρά διαδικαστικών και οικονομικών λόγων, τα κέντρα διανομής -που είναι κυρίως περίπτερα, ψιλικατζίδικα κ.λπ.-, δεν δέχονται να πάρουν από την προηγούμενη μέρα κάρτες και η διανομή γίνεται κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι. Αύριο, λοιπόν, το πρωί στα 237-240 σημεία διανομής που υπάρχουν για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αυτής της φάσης, θα υπάρχουν και οι κάρτες σε ικανή ποσότητα...

Είναι ένα θέμα που ζητούν να υλοποιηθεί οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης. Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει προφανώς, αφού το υλοποιήσει, να μελετήσει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος και την επέκταση μετά από διαβούλευση σε περιοχές που έχει ανάγκη η πόλη και που θα το ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου