Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου Λαΐκής Συσπείρωσης: Απολύσεις στο Δήμο Αθηναίων εξήγγειλε ο Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 8 ΜΑΗ 2012

Απολύσεις στο δήμο Αθήνας προανήγγειλε καθαρά ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Σήμερα Τρίτη προχώρησαν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας οι εργαζόμενοι του νεοσύστατου Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου Αθηναίων. O ΟΠΑΝΔΑ προέκυψε μετά από συγχώνευση του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης, του Πολιτιστικού Οργανισμού και των Μουσικών Συνόλων του δήμου. Υπολογίζεται ότι η απεργία είχε σημαντική συμμετοχή, ειδικότερα στους περίπου 1.100 εργαζομένους απέργησε πάνω από το 90%.
Ζητούν άμεση έκδοση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας που να κατατάσσει όλους τους εργαζόμενους σε οργανικές θέσεις, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία. Οχι να θεωρούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΟΠΑΝΔΑ ως «πλεονάζον προσωπικό» με ανοικτό το ενδεχόμενο απόλυσής τους (κάτι που προωθεί η δημοτική αρχή). Συν άμεση καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλει η διοίκηση του δήμου.
Στη συζήτηση το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης βρήκε να πει ότι το εν τρίτο του προσωπικού του ΟΠΑΝΔΑ Θα μεταφερθεί στον δήμο. Θα υπάρχουν μεν απολύσεις αλλά όχι εκεί, μα σε άλλα νομικά πρόσωπα και οργανισμούς του δήμου!
Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" τόνισε: «Οι εργαζόμενοι να μην δεχτούν την στάση αναμονής με τις διαδικασίες γύρω από τον σχηματισμό κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι εμείς δεν είχαμε ψηφίσει την συγχώνευση και σύσταση του ΟΠΑΝΔΑ τονίζοντας τότε ότι ανοίγει παράθυρο για απολύσεις. Με όσα είπε ο δήμαρχος ανοίγει πλέον την πόρτα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και να πιέσουμε έτσι την  κυβέρνηση που θα  προκύψει τις επόμενες μέρες ή από τις επόμενες εκλογές είναι να διαμορφώσουμε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα  καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου χρόνου και συμβασιούχους, με οργανική θέση. Ειδικά οι συμβασιούχοι πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίζονται και με τον Οργανισμό Δεν αρκεί μόνο μια δήλωση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή την στιγμή ετοιμάζονται στον δήμο πεντάμηνες προσλήψεις γυμναστών στον ΟΠΑΝΔΑ ενώ λέγεται ότι εκεί υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, είναι δυνατόν; Πρέπει άμεσα να αναδείξουμε την δική μας θέληση ότι θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζομένους του δήμου, θα πιέσουμε την όποια κυβέρνηση να δώσει πίσω τα χρήματα που έχει παρακρατήσει από τους δήμους, να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους, να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεων. Η δημοτική πλειοψηφία μπαίνει μπροστά για να εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική. Να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα για να ανέβουν οι απαιτήσεις του λαού μας όχι απλά για κάποια ψίχουλα αλλά για όλα όσα έχει ανάγκη».
Εξάλλου με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΠΑΝΔΑ μεταξύ άλλων τονίζουν ότι: "Η σημερινή απεργία και κινητοποίηση πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα αυτής της πορείας. Να οργανώσουμε από τα κάτω την επιτυχία των κινητοποιήσεών μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο, να δημιουργήσουμε κλίμα ξεσηκωμού και προϋποθέσεις κλιμάκωσης, να πιέσουμε για σχέδιο κλιμάκωσης τα σωματεία και να προκαλέσουμε κοινές γενικές συνελεύσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια τις απολύσεις. Να απαλλαγούμε από τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που στην κοινή γενική συνέλευση με ομόφωνο τρόπο και περηφάνια μας ανήγγειλαν ως σπουδαίο, το νόθο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ που απέκλεισε όσα σωματεία τόλμησαν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στους συμβασιούχους μέλη τους. Η μαχητικότητα τους βέβαια έφτανε μέχρι εκεί, γι' αυτό και δεν βρήκαν κουβέντα να πουν για την κατάργηση των ΣΣΕ για τους αορίστου χρόνου και την δέχτηκαν σαν κάτι αναπότρεπτο (...) Σήμερα η αστάθεια του πολιτικού μας συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες κατακτήσεις μόνο υπό την πίεση ενός αποφασισμένου κινήματος εργαζομένων , απαλλαγμένου από αυταπάτες και συμβιβασμένες ηγεσίες δίνοντας μάχη σε ταξική κατεύθυνση. Αυτός ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στη δική μας εξουσία που θα καλύπτει τις ανάγκες της τάξης μας"._ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου