Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στα 130€ μεικτά η εκλογική αποζημίωση για αστυνομικούς-πυροσβέστες-λιμενικούς

Κυκλοφόρησε μία ακόμα κοινή υπουργική απόφαση σε σχέση με την εκλογική αποζημίωση για την απασχόληση στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται η εκλογική απόφαση για τους 76.725 υπαλλήλους συνολικά, που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα:


  • Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και οι προς αυτούς αντίστοιχοι του Πυροσβεστικού Σώματος.
  •  Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες καθώς και οι Δόκιμοι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί-Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  •  Το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, [Κλαδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και το προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων], πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.
  •  Οι εν ενεργεία Συνοριακοί Φύλακες και οι Εκπαιδευόμενοι Συνοριακοί Φύλακες
  •  Οι εν ενεργεία Ειδικοί Φρουροί και οι Εκπαιδευόμενοι Ειδικοί Φρουροί.
  •  Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι Εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Σύμφωνα με την απόφαση:
Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο, ήτοι από 12.4.2012 έως και 06.5.2012 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση ¨οίκοι νοσηλείας¨ και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.
2. Καθορίζουμε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των εκατόν τριάντα ευρώ (130,00 €) συνολικά, για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας. 
Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.
Για όσους θα υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιοδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

Διαβάστε τη σχετική απόφαση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου