Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αποχώρησε η ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) από το 41ο συνέδριο

Με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ (συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενη στο ΚΚΕ) να αποχωρεί από το 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη και το θέμα της νομιμοποίησης των συνέδρων να προκαλεί εντάσεις, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη ημέρα του συνεδρίου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλα άρχισαν όταν η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη μη νομιμοποίηση 18 Συλλόγων εργαζομένων, με το σκεπτικό ότι στις κατά τόπους αρχαιρεσίες ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο και εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μεταξύ αυτών, σύλλογοι εργαζομένων από πολλούς δήμους της Αττικής, από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λήμνου, Κεφαλονιάς κ.λπ.

Η εισήγηση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η ΔΑΣ-ΟΤΑ και να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας «συνέδριο νοθείας», ενώ δε θα καταθέσει ψηφοδέλτιο στην διαδικασία εκλογής των οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία ολοκληρώνεται το συνέδριο την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς τόνισε, κατά το χαιρετισμό του, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει απολύσεις στο Δημόσιο, στηριζόμενη σε ψεύδη για τον αριθμό των υπαλλήλων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε ότι η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ασκεί κομματικά υποτελή πολιτική. Επιπλέον, έκανε λόγο για λαθροχειρία αναφορικά με τους πόρους των ΟΤΑ. 

aftodioikisi.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Πραξικόπημα» από ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ

 Δριμεία επίθεση κατά της πλειοψηφίας στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) εξαπολύει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με αφορμή τη χθεσινή αποχώρηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ (παράταξης προσκείμενης στο ΚΚΕ), επειδή απερρίφθησαν 18 Σωματεία, με το αιτιολογικό πως εξέλεξαν αντιπροσώπους και με τις ψήφους συμβασιούχων (εδώ).

Το Συνδικάτο ΟΤΑ κατηγορεί την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και τη ΔΑΚΕ-ΟΤΑ ότι με τις ενέργειές τους αυτές, να διαχωρίσουν τους εργαζομένους σε μόνιμους, εκτάκτους και συμβασιούχους, διασπούν την ενότητα και την ενιαία δράσης όλων των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που «επιδόθηκαν σε όργιο νοθείας σε μια σειρά άλλα Σωματεία».

«Στο ανοιχτό πραξικόπημα και στο όργιο νοθείας που συντελέστηκε από τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ οι ταξικές δυνάμεις αποχώρισαν από το συνέδριο και σε ενιαίο μέτωπο τα σωματεία που αποκλίστηκαν θα εντείνουν την μάχη στους δρόμους του αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Παραμερίζοντας το σύγχρονο φεουδαρχικό συνδικαλισμό των γαλαζοπράσινων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά και θα αναπτύξει αποτελεσματικούς αγώνες ρήξης και σύγκρουσης με τις πολιτικές του και τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, και απευθυνόμενο προς τους εργαζομένους τονίζει:

«Συνάδελφοι, η ευθύνη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στην οργάνωση της πάλης όλων των εργαζόμενων της Αττικής, αλλά και στον συντονισμό της δράσης με αλλά σωματεία του κλάδου με στόχο την αντίσταση σε αυτή την πολιτική για λύση των προβλημάτων των εργαζομένων».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου