Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Καμίνη - Δράσεις για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Κοινές δράσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δήμου της Αθήνας με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν:

1. Η πάταξη του παρεμπορίου σε όσους χώρους του αστικού ιστού εξακολουθούν να λειτουργούν σαν άβατα παραβατικότητας και ανομίας

2. Η δημιουργία μεικτών συνεργείων για το παραεμπόριο
και τα Σαββατοκύριακα, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τις εκδιδόμενες γυναίκες και τη σφράγιση των παράνομων οίκων ανοχής

3. Η σύσταση μεικτής ομάδας αστυνομικών και υπαλλήλων του δήμου
, η οποία σε καθημερινή βάση θα ανταλλάσει πληροφορίες, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί στοχευμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης

4. Η ανεύρεση και λειτουργία από τον δήμο και άλλων χώρων «προένταξης»
εκτός ιστορικού κέντρου, με στόχο την αποκέντρωση του προβλήματος των χρηστών τοξικών ουσιών

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας και Ελευθέριος Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές με τη δέουσα σοβαρότητα. Το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Η υποβάθμιση του είναι ραγδαία και επικίνδυνη. Απαιτούνται λύσεις σοβαρές, ολοκληρωμένες και αποφασιστικές που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα» σημείωσε ο υπουργός.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε πως η πόλη πρέπει να αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους της.

«Θα πρέπει να χτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα, την πορνεία, τη διακίνηση των ναρκωτικών, το παραεμπόριο, ούτως ώστε και πάλι η πόλη να ξαναποκτήσει την αίγλη της να σταθεί στα πόδια της, γιατί όπως επανειλημμένα έχω πει, εάν δεν ορθοποδήσει η πρωτεύουσα, η Αθήνα πώς θα ορθοποδήσει η χώρα» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις, ο κ. Καμίνης έκανε γνωστό ότι εν όψει της προεκλογικής περιόδου, θα παραδώσει πολύ σύντομα στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο της επιτροπής νομομαθών, την οποία είχε συστήσει, έτσι ώστε να αξιολογηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος, σχετικά με το θέμα των δημόσιων συναθροίσεων.

«Σκοπός είναι να κατοχυρωθεί το δικαίωμα πραγματικά, αλλά στην ειρηνική άσκησή του και σε αρμονία και με τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα, όπως επιβάλλει η ίδια η έννομη τάξη» τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, που επλήγησαν από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: nooz.gr
Διαβάστε επίσης:  ΤΟ ΒΗΜΑ - Συνάντηση Χρυσοχοϊδη - Καμίνη για το κέντρο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου