Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παροχή οικονομικών δεδομένων των Ο.Τ.Α. - Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για την παροχή οικονομικών δεδομένων των Ο.Τ.Α. και προαπαιτούμενες ενέργειες Δήμων» 

Μεταξύ άλλων η εγκύκλιος αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας για τη συλλογή των οικονομικών δεδομένων, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Υπουργείο και τώρα βρίσκεται στη φάση ελέγχων και δοκιμαστικής λειτουργίας. Κατά τη διενέργεια των εν λόγω ελέγχων, θα ελεγχθούν : α) η επικοινωνία μεταξύ κόμβου και των πληροφοριακών συστημάτων στους Δήμους και β) η δυνατότητα λήψης δεδομένων δοκιμαστικά από κάθε Δήμο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω ελέγχων και δοκιμών και αφού προηγούμενα ενημερωθείτε σχετικά, θα καταργηθεί η χρήση της υφιστάμενης διαδικτυακής εφαρμογής και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο κόμβος διαλειτουργικότητας.


Δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η επιτυχία της υλοποίησης του κεντρικού κόμβου διαλειτουργικότητας (ο οποίος όταν θα λειτουργήσει παραγωγικά θα απαλλάξει τους υπαλλήλους των Δήμων από τις πολλαπλές καταχωρήσεις των οικονομικών δεδομένων στις διάφορες φόρμες που τους ζητούνται από πολλούς φορείς, μιας και τα οικονομικά αυτά δεδομένα θα αντλούνται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα, στα οποία ούτως ή άλλως οι υπάλληλοι τα καταχωρούν) έγκειται στην καλή συνεργασία στην περίοδο των δοκιμών. Θεωρούμε ότι θα δείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία, δίνοντας σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες σας, ώστε η όλη διαδικασία να υλοποιηθεί στις οριζόμενες με την παρούσα προθεσμίες και γνωστοποιώντας μας τα ενδεχόμενα ζητήματα.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου