Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Εκτός η δημοτική αστυνομία

 Ενημέρωση: Τελικά μάλλον πρόκειται για σχέδιο απόφασης που δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Υπογράφηκε σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αναμένεται να αποσταλεί προς έκδοση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η απόφαση έχει ισχύ από 1η Ιουνίου 2012 και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους.

Ήδη από την Παρασκευή κατά τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών κ. Φώφη Γεννηματά είχε διαφανεί η άρνηση της κυβέρνησης να επεκταθεί σε κατηγορίες εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. πέραν αυτών της καθαριότητας, επικαλούμενη τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έκανε χθες και σήμερα κάποιες παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής για να ενταχθεί και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας στους δικαιούχους, οι οποίες δυστυχώς δεν απέδωσαν.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα χορηγείται σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων ως εξής:
  • Κατηγορία Α: 150 €
  • Κατηγορία Β: 70 €
  • Κατηγορία Γ: 35 €
Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι επίδομα δεν καταβάλλεται στο διοικητικό προσωπικό των φορέων που το δικαιούνται, καθώς και ότι το επίδομα παύει να χορηγείται για οποιοδήποτε λόγο απομάκρυνσης από τις συνθήκες που δικαιολογούν την χορήγησή του, ενδεικτικά απόσπαση, μετάταξη, μετάθεση, μετακίνηση, διάθεση.

Μπορείτε να δείτε την υπουργική απόφαση, η οποία σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση συνιστά σχέδιο και δεν είναι η τελική, στο πάντα ενημερωμένο ιστολόγιο για θέματα υπαλλήλων ΟΤΑ megalo-limani:

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα είναι συνάδελφοι τώρα τι κάνουμε και πως αντιδρούμε διότι όλοι γνωρίζουμε πως έπρεπε να είμασταν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή