Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων του ν. 4024

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 28) του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10-2011) εξέδωσε στις 27 Ιανουαρίου το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με ενημέρωση που μας παρέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην εγκύκλιο απαντάται σημαντικός αριθμός επιμέρους θεμάτων, αλλά δεν γίνεται καμία μνεία αν η κατάταξη όπως έγινε με την κυρίαρχη ερμηνεία στις μεταβατικές διατάξεις και «κλέβει» ένα έτος της βαθμολογικής μας εξέλιξη είναι η ορθή, και αν αποτελεί πράγματι τη βούληση του νομοθέτη αυτή η απώλεια του ενός έτους.

Κατεβάστε την εγκύκλιο εδώ:

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τις κρίσεις , 3731 ή 4024 τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο 4024 είναι σαφής:άρθρο 7 παρ. 5 "Υφιστάμενα ειδικά συστήματα αξιολόγησης και συστήματα επιλογής προϊσταμένων για τις κατηγορίες προσωπικού....μπορούν να διατηρούνται σε ισχύ με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά από πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής, οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου εφαρμόζονται και στις κατηγορίες προσωπικού της παρούσας παραγράφου" .
    Τι άλλο να γραφτεί πιο σαφές και καθαρό!!!
    Το Υπηρεσιακό θα πράξει τα νόμιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κρίσεις δεν μπορούν να γίνουν με τον 3731 γιατί έχει καταργηθεί το βαθμολόγιο του ν.3731. Αν θα γίνουν με τον 4024 ή με νεώτερο νόμο ή Π.Δ. είναι το ερώτημα.

    Οι δύο μήνες της παραπάνω προθεσμίας (στο δεύτερο σχόλιο) ήδη έχουν γίνει τρεις με το πολυνομοσχέδιο, και κανείς δεν αποκλείει ότι δεν θα γίνουν 4 ή 6 στο μέλλον.

    Το υπηρεσιακό συμβούλιο τα νόμιμα θα πράξει -λογικά- όταν τελικά συνεδριάσει. Ως τότε το πιθανότερο είναι να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ οτι ειναι ξεκάθαρο και σαφές....Παραταυτα , υπάρχουν δημοι που ενώ αυτη την στιγμή εχουν την ευκαιρία να "διορθώσουν" τους Ο.Ε.Υ. επιμένουν να χρησιμοποιούν για τις κρίσεις τον 3731 και οχι τον 4024.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μία δίορθωση: Η παράταση αφορά τρεις μήνες από την ψήφιση του νέου νόμου, και όχι από την ψήφιση του 4024 όπως είχαμε καταλάβει αρχικά (γιαυτό είχαμε γράψει ένα μήνα παράταση): Συγκεκριμένα στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου προβλέπεται:

    12. Η προθεσμία που προβλέπεται στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 7 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) παρατείνεται για τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος είναι αυτός ο νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή