Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Δήμου Αθηναίων έτους 2012 για τη δημοτική αστυνομία

Στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, σε Ειδική Συνεδρίαση που θα προηγηθεί της κανονικής, ψηφίζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Αθηναίων για το οικονομικό έτος 2012. Στην ειδική συνεδρίαση συζητείται και ο προϋπολογισμός έτους 2012.

Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης (Ε.Π.Δ.) παρατίθεται με τη στοχοθεσία της κάθε διεύθυνσης του δήμου. Στο Ε.Π.Δ. της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας για το 2012 παρουσιάζονται με πρόχειρο υπολογισμό οι εκτιμώμενες ενέργειες ποσοτικά για κάθε Τμήμα της Διεύθυνσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα Τμήματα στο Ε.Π.Δ. είναι τα ίδια με το 2011, και όχι αυτά που προκύπτουν με το νέο Ο.Ε.Υ.

Στο Ε.Π.Δ. της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης για το 2012 δεν παρουσιάζονται ποσοτικά στοιχεία, αλλά μια γενικόλογη αναφορά για τους στόχους του παραγόμενου έργου.

Για τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρεται ανά τμήμα:

ΕΠΤΑ (7) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Δ.Α.Τ.)
  1. Έλεγχοι παράνομης στάθμευσης Κ.Ο.Κ. & Διέλευσης τροχοφόρων σε πεζοδρόμους
  2. Βεβαίωση παραβάσεων Κ.Ο.Κ.
  3. Έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού  Ενδιαφέροντος
    • Καταλήψεις Κοινόχρηστων Χώρων
    • Εφαρμογή Νόμου κατά του Καπνίσματος
    • Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός
    • Ηχορρύπανση
    • Θέατρα - Παιδότοποι
  4. Έλεγχος Παράνομων Διαφημιστικών Επιγραφών
  5. Θεώρηση Γνήσιου Υπογραφής – Γνήσιου Αντιγράφου
  6. Απαντήσεις σε αιτήματα/καταγγελίες/ερωτήματα/ αναφορές από πολίτες/φορείς /συλλόγους
  7. Επιδόσεις Εγγράφων
  8. Έλεγχος Λαϊκών Αγορών
  9. Διακομιδή πολιτών με προβλήματα κινητικότητας  σε νοσοκομεία/ιδρύματα
  10. Καταγραφή Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων/κτηρίων
  11. Θεσμός «Δημοτικός Αστυνομικός της Γειτονιάς»
  12. Κατασχέσεις 
Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκτιμώμενη ποσότητα εκροών να είναι χιλιάδες ανά ημέρα για τους ελέγχους παράνομης στάθμευσης, 50 επιδόσεις εγγράφων ανά έτος, και εκατοντάδες ανά μήνα καταγραφές εγκαταλελειμμένων οχημάτων.


ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
  1. Έκδοση Αδειών Εξόδου-Εισόδου από το Δακτύλιο
  2. Έκδοση Αδειών Διακοπής Κυκλοφορίας
  3. Διεκπεραίωση Ενστάσεων Παράνομης Στάθμευσης
  4. Παραλαβή-αρχειοθέτηση-ηλεκτρονική καταχώρηση-επιστροφή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
  5. Έγγραφες απαντήσεις σε αιτήματα-ερωτήματα-καταγγελίες αναφορές πολιτών
  6. Διεκπεραίωση καταγγελιών μέσω τηλεφωνικού κέντρου
  7. Διεκπεραίωση καταγγελιών μέσω CRM
  8. Ηλεκτρονική καταχώρηση - αρχειοθέτηση - διαχείριση Εκθέσεων Βεβαίωσης Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.
  9. Έκδοση υπηρεσιών Δημοτικών Αστυνομικών και μικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ (Σαββατοκύριακα & Αργίες)
  10. Ηλεκτρονική καταχώρηση - αρχειοθέτηση - επεξεργασία εισερχόμενης & εξερχόμενης αλληλογραφίας
Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκτιμώμενη ποσότητα εκροών να είναι 1500 ανά έτος εκδόσεις αδειών δακτυλίου, 75 ανά μήνα έγγραφες απαντήσεις σε αιτήματα-ερωτήματα-καταγγελίες-αναφορές πολιτών, και 3500 διεκπεραιώσεις καταγγελιών μέσω CRM.

Αντίστοιχα στοιχεία υπάρχουν για όλα τα Τμήματα (εκτός από αυτά της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης).

Το πρόγραμμα επενδύσεων της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας για το 2012 περιλαμβάνει την προμήθεια περιπολικών & μοτοσικλετών, ποδηλάτων και τροχοσφιγκτήρων. Στην τεκμηρίωση του προγράμματος αναφέρεται:
  •     Αποσκοπώντας στην άμεση αντιμετώπιση των αναφυόμενων προβλημάτων της πόλης και στην ταχεία επέμβαση της υπηρεσίας κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια επιβατηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για την αναβάθμιση και τη συντήρηση του στόλου της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να διασφαλιστούν μειωμένοι χρόνοι αντίδρασης και ευελιξία άμεσης παρουσίας όπου ανακύπτει πρόβλημα εντός του πλαισίου άσκησης των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας
  •     Η Δημοτική Αστυνομία σχεδιάζει την προμήθεια της υπηρεσίας με ποδήλατα για τη δυνατότητα πρόσβασης των υπαλλήλων σε σημεία που απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και δικύκλων (π.χ. πλατείες, πεζόδρομοι, πάρκα κ.τ.λ.) ή σε δρόμους χαρακτηρισμένους ως ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων στοχεύοντας στην ετοιμότητά της να ελέγχει με ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικά τα σημεία της πόλης που συναθροίζονται πολλά μικρά παιδιά και να προασπίζει τους χώρους πρασίνου της πόλης από φθορές, να επιβλέπει την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, να αποτρέπει την παράνομη κλάδευση και άλλα προβλήματα καθώς και να αναδείξει με έμπρακτο παράδειγμα την οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση,
  •     Στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης της αντικοινωνικής στάθμευσης, και μάλιστα σε θέσεις που εξυπηρετούν την απρόσκοπτη κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), όπως τα κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) και σε θέσεις που προορίζονται για την αποκλειστική στάθμευση οχημάτων ατόμων με προβλήματα υγείας ή με ειδικές ανάγκες (Ρ72), η Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας προγραμματίζει την προμήθεια 28 τροχοσφιγκτήρων ακινητοποίησης των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, ιδίως για τις περιπτώσεις εκείνες που οι οδηγοί τους αφαιρούν κατά τη στάθμευση τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και δεν είναι δυνατή η βεβαίωση της παράβασης του οχήματος.
Τέλος οι λειτουργικές ανάγκες της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας για το 2012 εκτιμώνται σε 164.500,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου